Ludbreg petkom ovog će petka, 3. lipnja, ugostiti izložbu slika ‘Živjeti snove’ autora Zorana Horvata.

Zoran Horvat (52) dolazi iz Donje Dubrave. Oženjen, otac troje djece, po zanimanju elektrotehničar. Strastveni je zaljubljenik u umjetnost bilo to glazba ili slikarstvo u amaterskom smislu.

U slikarstvu se okušao 1995. godine, no tada je ljubav prema glazbi prevagnula. Ozbiljnije je počeo slikati 2016. godine u tehnici – sprej, akril i ulje. Za sebe kaže da volim istraživati smjerove kao što su impresionizam, apstrakcija, geometrijska apstrakcija itd. U posljednje vrijeme također ga privlače i skulpture.

Motivi njegovih radova su pretežito pejzaži iz međimurskog krajolika, ali nisu mu strana ni druga područja i motivi. Izlagao je nekoliko puta na manifestacijama u Donjoj Dubravi, a posebno mu je drago izlaganje na izložbi ‘GRISIA 2017’ u Rovinju. Slikarstvo je za njega putovanje kroz osjećaje, u kojem slikar ima tu privilegiju da pomoću kista i boja svoje misli prenese na platno, te otputuje bilo kuda i bilo gdje.

Otvorenje izložbe slika Zorana Horvata održat će se 3. lipnja s početkom u 18 sati u dvorcu Batthyany, a moći će se razgledati sve do 9. lipnja.