);
Zoran Horvat slobodno vrijeme provodi ploveći slikarskom umjetnošću

Zoran Horvat slobodno vrijeme provodi ploveći slikarskom umjetnošću

Program ‘Ludbreg petkom’ ugostiti je izložbu slika ‘Živjeti snove’ autora Zorana Horvata.

Zoran Horvat (52) dolazi iz Donje Dubrave. Oženjen, otac troje djece, po zanimanju elektrotehničar. Strastveni je zaljubljenik u umjetnost bilo to glazba ili slikarstvo u amaterskom smislu.

– Okušao sam se u slikarstvu 1995. godine. Želja mi je bila imati jedno dobro umjetničko djelo poznatog slikara. Pošto si to nisam mogao priuštiti, odlučio sam sebi naslikati ‘umjetničko djelo’. Kao amateru prva slika mi je uspjela i dala hrabrost da nastavim dalje. No, tada je ljubav prema glazbi prevagnula. Slikarstvu sam se ozbiljnije vratio 2016. godine i počeo slika u tehnici spreja, akrila i ulja. Nešto je u meni, kako ja volim reći, i moram to jednostavno ‘izbaciti van’, bilo glazbom ili evo sad na platnu. – objašnjava autor.

Za sebe kaže da volim istraživati smjerove kao što su impresionizam, apstrakcija i geometrijska apstrakcija.

– U tih 6 godina kako se intenzivnije bavim slikarstvom napravio sam dosta toga, dosta sam aktivan. Počeo sam raditi i u tehnici spreja pa sam napravio jedan serijal od 24 slike. Savjetovali su me da probam i ulje na platnu, pa akril. Te dvije tehnike sam baš zavolio i u zadnje vrijeme ih koristim često. – kaže Zoran Horvat.

Motivi njegovih radova su pretežito pejzaži iz međimurskog krajolika, ali nisu mu strana ni druga područja i motivi.

– Ja sam čovjek sa sela. Okružen sam predivnom prirodom i to je nešto što me fascinira i inspirira. Često odem na Dravu, poslikam si stotinjak fotografija, odaberem ono što me se najviše dojmi i krenem slikati. – kaže autor koji se gledajući emisiju o uglednom hrvatskom kiparu Ivanu Kožariću zaljubio i u skulpture.

– Odem u garažu i tražim materijale od kojih bi mogao nešto izraditi. Nemam puno toga, ali skulptura je recimo isto nešto što mi se sviđa. – otkriva.

Zoran Horvat izlagao je nekoliko puta na manifestacijama u Donjoj Dubravi, a posebno mu je drago izlaganje na izložbi ‘GRISIA 2017’ u Rovinju.

Ludbrežanima se pak predstavio s 23 likovna djela. Radi se većinom o slikama krajolika među kojima je i prikaz starog centra Donje Dubrave. Tu su i dravski motivi, ali i oni morski.

– Slikarstvo je za mene putovanje kroz osjećaje, u kojem slikar ima tu privilegiju da pomoću kista i boja svoje misli prenese na platno, te otputuje bilo kuda i bilo gdje. – zaključuje autor Zoran Horvat.

Za kraj napomenimo kako je izložbu otvorio ravnatelj Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ Branko Dijanošić, a u programu otvorenja sudjelovao je i trio saksofona koji je dio Puhačkog orkestra Donja Dubrava pod umjetničkim ravnanjem profesora Antuna Horvata.

Ako ste propustili otvorenje, izložbu možete razgleda od 6. do 9. lipnja u periodu od 7 do 15 sati uz prethodnu najavu na 042 306 113.

 

Video otvorenja:

Galerija fotografija:

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content