Udruga žena Hrastovsko i ove je godine pokretač raznih aktivnosti u selu. Najnoviji projekt je izložba rukotvorina, tradicionalnih kolača i zdrave hrane. Izložba prodajnog karaktera bila je otvorena prve listopadske nedjelje u Društvenom domu. Posjetitelji su mogli degustirati izložene kolače i hranu iz ‘bakine kuharice’, a ako im se neki proizvod svidio mogli su ga i kupiti. Kupovale su se i slike cvijeća u vazama koje je naslikala mještanka Hrastovskog Anica Križanić. Slike su naslikane akrilnim bojama na tvrdom papiru i kupac ih treba dati uramiti okvirom po želji.

     -Ovo nam nije prvi put da organiziramo ovako nešto, ali ovaj put smo zaista puno toga pripremile i jako smo zadovoljne. Na 16 stolova izložene su rukotvorine počevši od kuhinjskih krpa, zidnih slika na platnu pa sve do heklanih stolnjaka i tabletića. Imamo i tradicionalne pisanice napravljene od tanke vune, a najveći interes ljudi iskazuju za kolače i prehrambene proizvode koje su žene napravile po starim receptima. Naše vrijedne žene ispekle su orehnjače, makovnjače, štrukle, suhe kolače s češnjakom. Napravile su sireve i prgice, donijele bučino ulje i hajdinsku kašu, pripremile kosanu mast na kruhu iz krušne peći i još puno puno toga. – rekla je Anica Vidović, predsjednica Udruge žena Hrastovsko.

     U zaista lijepo uređenom izložbenom prostoru mještanke Hrastovskog uspjele su i ovaj put barem na određeno vrijeme otrgnuti iz zaborava stare običaje našeg ludbreškog kraja. U pripremanju izložbe i predmeta za izložbu uživale su i one same i to ne samo ovaj dan već cijelu godinu, a uživat će vjerojatno i nadolazeće zime radeći rukotvorine za neke nove izložbe.