U kino dvorani Centra za kulturu i informiranje ‘Dragutin Novak’ po peti je put održan koncert pod nazivom ‘Vukovar – grad heroj’. Koncert je organizirao Mješoviti pjevački zbor Podravina koji je i ove godine uspio okupiti atraktivne glazbene goste. Osim samog zbora nastupili su i članovi Tamburaškog orkestra Centra za kulturu Varaždin, članovi Tamburaškog sastava Biseri i Vokalna skupina Pajdašice. Stihove o gradu Vukovaru kazivale su učenice OŠ Ludbreg Zara Lu Sakač i Dea Busija.

     -Unatrag tri godine u goste pozivamo članove Udruge logoraša srpskih koncentracijskih logora. Dečki traume liječe glazbom pa su osnovali Tamburaški sastav Biseri. U sastavu sviraju i dva branitelja Vukovara iz ludbreškog kraja: Dražen Hižak i Dragec Kladić. Dečki sviraju pjesme za dušu pa su dobili veliki pljesak publike. – rekla je Katarina Kišiček – tajnica Zbora i voditeljica programa.

      Skupinu od sedam članova TS Biseri vodi i uvježbava glazbena pedagoginja Nevenka Pandža koja i sama svira u sastavu.

     -Kada smo počeli nitko od njih nije znao ništa svirati. Vježbamo u Varaždinu u Centru ‘Tomislav Špoljar’ gdje su dečki zapravo i vidjeli kako i djeca s poteškoćama u razvoju mogu uspješno svirati. Tako su i oni poželjeli glazbu za terapiju i možemo reći da su uspješni. Dečki se osim glazbom ‘terapiraju’ još i plesom te bočanjem. – rekla je Nevenka.

     -Jedanaestog rujna 1991. godine otišlo je nas 20 policajaca s ludbreškog područja u Borovo naselje. Djelovali smo u sklopu zasebne policijske postrojbe s varaždinskog područja koja je brojila 185 članova. Od tog broja 21 pripadnik te postrojbe je poginuo, a 5 njih se još uvijek vodi kao nestali. Među poginulima je Josip Kanižaj – Pajo, a sudbina Marijana Levaka je nepoznata. Nas koji smo uspjeli preživjeti zarobili su 19. 11. 1991., dan nakon pada Vukovara. U logoru Stajićevo nas je bilo 14, a razmijenjeni smo u Bosanskom Šamcu nakon 22 dana torture. – rekao je Dragec Kladić, predsjednik Udruge ludbreških branitelja Vukovara.

     MPZ Podravina na kraju je koncerta iskazala zahvalu svim donatorima koji su pomogli održavanju ovog koncerta, izvođačima kao i voditeljima glazbenih i pjevačkih sastava koji su pripremali pojedinačne i zajedničke točke: Rosani Cepanec, voditeljici Zbora i Željki Vugrin, korepetitorici, Nevenki Pandža, voditeljici TS Biseri i Tiboru Bünnu, voditelju TO Centra za kulturu Varaždin.