);
Završni koncert učenika Glazbene škole

Završni koncert učenika Glazbene škole

     Ako ste mladi, lijepo izgledate, imate podršku svojih roditelja, ponašanje vam je uzorno, odlično svirate i pjevate, ako uživate u glazbi te ako su vam gosti na završnom koncertu članovi Puhačkog orkestra u kojem i sami svirate, velika je vjerojatnost da ste polaznik Glazbenog odjela OŠ Ludbreg.

     Već tradicionalnu svoju glazbenu školsku godinu završnim koncertom privode kraju učitelji i učenici Glazbenog odjela. Na ovom ljetnom koncertu priliku za nastup dobili su učenici na način da je bilo zastupljeno svih 11 instrumenata koji se mogu učiti svirati u Glazbenoj školi i to: truba, klarinet, flauta, trombon, saksofon, horna, klavir, harmonika, gitara, tambura (brač) i blok flauta. Najprije su nastupili najmlađi solisti, a zatim stariji koji završavaju osnovno glazbeno školovanje: Angela Mesarić (klarinet), Doroteja Hegeduš (flauta) i Andrija Havaić (brač). Sve soliste na klaviru je pratila korepetitorica Jasminka Bontek, jedino je Andrija Havaić svirao zajedno s profesorima Markom Prepelićem i Nikolom Horvatićem. Nikola je uvježbao i Tamburaški orkestar GŠ koji je također imao zapažen nastup sa zborom. Nakon toga nastupila je vokalna grupa OGŠ koju vodi Jelena Pokos-Prepelić koja je pripremala i pjevački zbor. Na kraju je zbor nastupio samostalno te zajedno s Puhačkim orkestrom grada Ludbrega pod ravnanjem Marka Prepelića.

     -Svake godine nastojimo obogatiti koncert novim sadržajima i kombinacijama. Po pljesku publike vidimo da smo uspjeli i da se ljudima dopada što se i Puhački orkestar grada Ludbrega uklopio u ovaj završni koncert Glazbene škole. U orkestru svira puno učenika polaznika Glazbene škole, a izveli smo skladbe koje smo pripremali za smotru puhačkih orkestara koja je održana u Ludbregu. – rekao je učitelj trube u OGŠ te dirigent Puhačkog orkestra Prepelić.

     Osim već navedenih učitelja djecu su pripremali: Marijan Horvatić, Nikola Šincek, Barbara Lalić, Davorin Premec, Ida Novak, Domagoj Koščak i Slobodan Vađunec.

     Glazbena škola je uoči upisa u novu školsku godinu snimila promotivni video kojega pod nazivom ‘The Cup Song – Osnovna glazbena škola Ludbreg’ možete pogledati na ovoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=Lr93PGGwZ9c. Sigurni smo da će i ove godine za upis u prve razrede vladati veliki interes budućih glazbenika.

   

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content