Završila energetska obnova zgrade Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’

Završila energetska obnova zgrade Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’

Završili su radovi na energetskoj obnovi zgrade Centra za kulturu i informiranje ‘D Novak’. Bila je to prva velika obnova nakon više od 60 godina postojanja zgrade. Zgrada je dobila novu toplinsku ovojnicu, novu kotlovnicu, klimatizaciju dvorane i fotonaponsku elektranu.

Podsjetimo, radovi su započeli u srpnju prošle godine, a obuhvaćali su energetsku obnovu i uvođenje obnovljivih izvora energije što je uključivalo obnovu toplinske ovojnice, modernizaciju sustava grijanja i ugradnju mehaničke ventilacije s rekuperacijom, energetsku obnovu elektroinstalacija strojarskih sustava te izgradnju FN elektrane. Izvođač radova bio je Hidroing d.d.

-Nakon više od 60 godina zgrada je konačno doživjela obnovu zahvaljujući kojoj će se smanjiti godišnja potrošnja energije i povećati korištenje obnovljivih izvora energije. Već je sad vidljiva velika ušteda u potrošnji električne energije, jer smo u lipnju proizveli više nego što smo potrošili.- kaže ravnatelj Centra, Branko Dijanošić.

Ukupna vrijednost projekta je 2.711.003,33 kuna

Dio sredstava za projekt odobren je u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“. Taj udio u konačnici je iznosio 1.309.896,65 kuna dok je preostalih 1.401.828,68 kuna financirano putem kredita. Tome iznosu treba pridodati i vlastita sredstva Centra za dio PDV-a koji se ne priznaje za odbitak, a koji iznosi 159.750,21 kuna.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content