U sklopu građanske inicijative “Dani kolektivne sadnje drveća” kojoj se pridružio i Grad Ludbreg na nekoliko lokacija u Ludbregu zasađeno je drveće.

Inicijativa je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno dati i svoj doprinos protiv klimatskih promjena.

-Akcija je stigla u odlično vrijeme i nismo imali nikakve dvoje po pitanju uključenja jer smo ove jeseni imali u planu sadnju drveća. Nedavno smo dodatno uredili Fizirovu ulicu  kod trgovačkog centra, ali još uvijek je nešto nedostajalo u toj ulici i vjerujemo kako su drvoredi sada dodatno uljepšali Ludbreg s te strane.Drvored je posađen sve do skretanja u Ulicu Miroslava Krleže, a nadamo se da ćemo sa stanarima uspjeti dogovoriti da se urede prilazi i parkirna mjesta. – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Uz Fizirovu ulicu sadilo se i u Ulici Vladimira Nazora, Ulici Rudolfa Fizira i Bože Hlasteca, zatim uz rijeku Bednju između dva mosta te oko ribnjaka.

Uz prometnice se zasadio javor, uz šetnicu Bednje crvena bukva, a oko ribnjaka lipa.

-Grad Ludbreg ozbiljno je shvatio ovu akciju jer poznato je da smo mi ekološko orijentiran grad. Posljednjih godina puno smo toga izgradili, pomalo se mijenja izgled našeg grada, a vjerujemo da smo sadnjom drveća, gotovo 200 stabala, doprinijeli znatno ljepšem izgledu grada. Ono najvažnije u cijeloj priči je i prijenos znanja i divno je vidjeti da se akciji priključio i gradski vrtić u kojem su djeca i roditelji uz pomoć vrtićkih teta zasadili jabuke. – zaključila je zamjenica gradonačelnika Renata Potočnik.