U tvrtkama, ustanovama i udrugama Grada Ludbreg nedavno su zaposlena ukupno 24 radnika prema programu javnih radova. Grad Ludbreg dugi niz godina koristi mogućnost zapošljavanja radnika na javnim radovima zahvaljujući dobroj suradnji Grada s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Regionalnim uredom Varaždin. Grad Ludbreg zaposlio je ukupno 12 radnika koji će javne radove obavljati preko partnera u projektu gradske komunalne tvrtke Lukom gdje su ti radnici raspoređeni na njima primjerene poslove održavanja javnih površina i druge poslove. Prema Nacionalnom programu za Rome zaposleno je osmero žitelja romske populacije na rok od šest mjeseci i radit će u Lukomu do 30. studenoga.

HZZ pokriva troškove plaća zaposlenih na javnim radovima u stopostotnom iznosu, a njihova je plaća 3.839 kuna. Grad je za radnike osigurao radnu odjeću i putne troškove.                             

Grad je također u ‘Lukomu’ zaposlio 4 osobe koje ispunjavanju kriterije iz prve skupine prema popisu nezaposlenih. HZZ je za njih odobrio zapošljavanje na 4 mjeseca odnosno do 11. listopada.                                                                 

Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg zaposlilo je na javnim radovima devet osoba od kojih je osam gerontodomaćica, a jedna medicinska sestra. Njihovo zapošljavanje traje 6 mjeseci i na radnim mjestima ostat će do 30. studenoga. Četiri gerontodomaćice raspoređene su da pokrivaju  područje Grada Ludbrega, a po dvije će voditi brigu o takvim osobama na područjima općina Sveti Đurđ i Mali Bukovec.                                                 

Program zapošljavanja na javnim radovima koristi i ‘Ludbreško sunce’. Udruga je zaposlila troje djelatnika od kojih je jedna osoba s invaliditetom, nekadašnji korisnik udruge. Zaposleni su na maksimalni rok od šest mjeseci koji im istječe 7. studenoga. Zaposlenici će raditi u Ludbreškom suncu na pomoćnim poslovima na programima udruge.