);
Započeo Welcome Spring festival

Započeo Welcome Spring festival

Danas, 19. ožujka, na sam Dan grada Ludbrega, započelo je drugo izdanje Welcome Spring festivala. Čast da započne ‘festival’ sporta, rekreacije i aktivnog života pripala je Planinarskom društvu Ludbreg koje je, u suradnji s Turističkom zajednicom, organiziralo drugi po redu Pohod na Kalnik. Ruta je to dugačka 27 kilometara koja započinje u Ludbregu, a prolazi pokraj dviju nekadašnjih partizanskih bolnica Gabrinovec i Stupe na Kalniku.

-Planinarski pohod bez žurbe i s odmorima na četiri mjesta traje do deset sati, a idealan je zbog kretanja i boravka na svježem zraku za očuvanje ljudskog zdravlja. Ovo je svojevrsna povijesna ruta na kojoj je ove godine sudjeluje 45 planinara i ljubitelja prirode. Za planinare i šetače pripremili smo opis i digitalnu kartu trase koja se mogla ukucati u mobitel. Iz Ludbrega, iz krugova Centra svijeta, krenuli smo u 7 sati i 30 minuta, a povratak ispred planinarskog doma na Kalniku, nakon večere, organiziran je autobusom – rekao je Damir Klarić, predsjednik PD Ludbreg.

Za sigurnost hodača brine se šest članova Hrvatske gorske službe spašavanja iz Koprivnice.

-Naša četiri člana hodaju na kraju kako se nitko ne bi izgubio, a vozilo s dva naša člana i opremom ide po cesti i nikad nije udaljeno više od 150 metara od hodača. Osim toga planinari hodaju po grupama, a svaka grupa ima svog vodiča tako da je ovaj pohod siguran za sve sudionike – rekao je Dejan Bojovski, voditelj HGSS-a Koprivnica.

Novoosnovana Turistička zajednica područja Centra svijeta i Grad Ludbreg već sutra organiziraju novi događaj.

-Ovaj pohod zajednički organiziraju Planinarsko društvo Ludbreg i Turistička zajednica područja Centra svijeta koja osim Grada Ludbrega uključuje i općine Veliki i Mali Bukovec, Sveti Đurđ, Martijanec i Jalžabet. Sve organizacijske troškove i povratak autobusom pokriva Turistička zajednica. Već sutra, u okviru Welcome Spring festivala, organiziramo utrku Centrum Mundi na kojoj očekujemo rekordnih 474 trkača što je značajno povećanje u odnosu na prošlu godinu kada su nastupila 294 natjecatelja – rekla je Nikolina Breber, djelatnica TZ područja Centra svijeta.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content