);
Započeo ludbreški ‘Welcome spring’ festival – prvo festivalsko događanje bilo je nordijsko hodanje

Započeo ludbreški ‘Welcome spring’ festival – prvo festivalsko događanje bilo je nordijsko hodanje

Protekle nedjelje započeo je ludbreški “Welcome spring” festival koji je osmišljen kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju.

Prvo na redu bilo je nordijsko hodanje

Festival je započeo nordijskim hodanjem. U jučerašnjim poslijepodnevnim satima na Otoku mladosti okupila se grupa zaljubljenika u ovu aktivnost koja je prohodala stazu duljine 10-ak kilometara.

Staza je vodila od Ludbrega prema Vinogradima Ludbreškim uglavnom kroz šumske puteve. Ovo festivalsko događanje organizirala je udruga “Narcisa” Ludbreg koja nordijsko hodanje promovira u sklopu svojih redovitih aktivnosti.

– Nordijsko hodanje za članice naše udruge postala je redovna aktivnost. Poznato je da su prednosti nordijskog hodanja višestruke posebno za osobe koje pate od simptoma tipičnih za sjedeće radno mjesto, a koji često uzrokuju glavobolju, bol u ramenima i vratnoj kralježnici. Također je dobro za osobe koje imaju problema za zglobove donjih ekstremiteta. No ono što je za nas najvažnije je druženje u prirodi. Uz razgovor i smijeh zaboravimo na svakodnevne probleme – rekla je Gordana Loparić, predsjednica udruge Narcisa.

Podsjetimo još kako će ‘Welcome Spring’ svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska natjecanja praćena zanimljivim popratnim programom. Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

Welcome Spring u svom nastavku donosi:

Watermark Kayak – 13.3.2021.

Kajaci na Otoku mladosti – 14.3. 2021.

Orijentacijsko trčanje – 20.3. 2021.

Centrum mundi cestovno trčanje – 21.3.2021.

Gravel biciklizam– 27.3.2021.

Crazy Hill Trail utrka – 28. 3. 2021.

Sve informacije i novosti o Welcome Spring festivalu u Ludbregu, pratite na njegovom službenom Facebook eventu.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content