);
Započelo ‘Aktivno ljeto u Ludbregu’

Započelo ‘Aktivno ljeto u Ludbregu’

Svima je poznato da je Grad Ludbreg prije dvije godine uspio vratiti Otok mladosti u svoje vlasništvo, a zatim je nizom promišljenih zahvata omogućio da se na toj atraktivnoj lokaciji mogu odvijati najraznovrsniji sadržaji. Radi se o sadržajima i aktivnostima koje mogu privući građanstvo da se aktivno uključe u njihovo provođenje te da od tih aktivnosti građani imaju i osobne koristi u smislu poboljšanja mentalne snage, fizičke kondicije i zdravlja u konačnici. Prva srpanjska subota iz programa ‘Aktivno ljeto u Ludbregu’ ponudila je cjelodnevni rekreativno-zabavni program. Projekt je predstavio novi predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega Darko Jagić.

Program je započeo Yogom na Trgu Presvetog Trojstva koji su vodile Ivana Krobot i Ivana Črepinko. S Trga je započela i 34. Ludbreška biciklijada kojoj je cilj bio na Otoku mladosti uz neizostavni grah s kobasicama i tradicionalnu tombolu. Na biciklijadi je sudjelovalo 130 biciklista, a glavnu nagradu bicikl osvojila je Zita Ciler iz Svetog Petra Ludbreškog. Najmlađi sudionik biciklijade bio je jednogodišnji Toni Matanović, a najstariji 86-godišnji Antun Strniščak iz Struge.

-Ove godine se smirenije vozilo nego ranijih godina i to je svakako dobro jer je bilo puno mladih roditelja sa svojom djecom. Starijih ljudi je bilo malo, a možda su uzrok tome vrućine. Ovog puta okrjepa je bila samo u Sigecu Ludbreškom. Sviđa mi se kako je uređen Otok mladosti i baš sam ugodno iznenađen zbog toga, a sviđa mi se i ovogodišnji koncept gdje je biciklijada povezana s ostalim sadržajima – rekao je Dragutin Golubić iz Ludbrega.

Održan je i turnir u belotu, a poslijepodne su održane i obiteljske natjecateljske igre kao npr. potezanje užeta, trčanje u vrećama, prenošenje orušaka i druge. Nakon toga posjetitelji su mogli uživati u upoznavanju kajaka i kanua, a program je završio u kasnim večernjim satima prikazom plesnih ‘zumba fitness’ aktivnosti. Voditeljice su bile Ana Mary Posavec i Matea Zlojtro.

U okviru cjelodnevnog subotnjeg programa štand na Trgu kao i kasnije na Otoku imala je i Policijska postaja Ludbreg.

-Građane, djecu i ostale posjetitelje ovog eventa upoznajemo s akcijom ‘Manje oružja, manje tragedija’ gdje se mogu upoznati s načinima postupanja u slučaju pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava. Osim toga građani mogu vidjeti svoj broj prekršaja u prometu kao i broj negativnih bodova, a dijelimo i kape, majice te prsluke s otiskom naziva naše akcije – rekao je Zvonko Pintarić, zamjenik načelnika PP Ludbreg.

Organizatori prvog eventa iz programa ‘Aktivno ljeto u Ludbregu’ bili su Fitness centar Advance te Turistička zajednica Grada Ludbrega. Aktivnosti iz programa Aktivno ljeto u Ludbregu nastavljaju se već sljedećeg tjedna, a za dva tjedna, u subotu, na redu su sasvim novi zanimljivi sadržaji pod nazivom ‘Festival sporta No1 Ludbreg 2021’ s naglaskom na šah, a bit će tu još i rukometa, nogometa i košarke.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content