Prošećete li srijedom ili subotom pokraj ludbreške tržnice u ovo predblagdansko vrijeme zasigurno ćete primijetiti kako se povećao broj štandova na kojima se prodaje cvijeće i ukrasni cvjetni aranžmani. Približavaju nam se Sesvete, stoga ni ne čudi da je sve u znaku cvijeća.

Ukusi su različiti pa se neki građani odlučuju za svježe cvijeće koje se na ludbreškoj tržnici za sada nudi u obliku lončanica, a neki biraju aranžmane od umjetnog cvijeća.

Cijena lončanica kreće se od 20 do 30 kuna dok cijena umjetnih aranžmana varira od 30 do 250 kuna. Ponuđači su obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrti.

– Ovaj tjedan se počela zahuktavati kupnja aranžmana za Sesvete. Još je uvijek vrijeme berbe kukuruza pa su ljudi više fokusirani na to, ali idući tjedan očekujemo veliku navalu. Štoviše, posljednju srijedu prije blagdana vjerojatno niti nećemo biti ovdje jer vjerujemo da će sve biti rasprodano. – kaže nam jedna od prodavačica umjetnih aranžmana.

Osim cvijeća za grobove tu je i ponuda klasičnog cvijeća koje u ovo doba predvode maćuhice. Ima ih svih boja i varijanta, a cijena im se kreće oko 2,50 kuna po komadu.

Još se mogu pronaći i ciklame po 15 i 20 kuna, erike po 25, lavanda po 15 kuna…