Započela Kros liga Ludbreg 2020

Započela Kros liga Ludbreg 2020

Tijekom zadnje dvije srijede u rujnu i u ostalim srijedama mjeseca listopada na Otoku mladosti u Ludbregu održava se Kros liga. Natjecanje već treću godinu zaredom organizira Športsko rekreacijsko društvo BSV Ludbreg koje priprema startne brojeve, vodi evidenciju rezultata i poretka prijavljenih te osigurava medalje i pehare za najbrže.

-Kros liga zamišljena je kao svojevrsna trening liga za trkače i rekreativce. Trči se staza od Otoka mladosti oko Bednje i natrag duljine 5400 metara od čega je većinom zemlja, makadam i nešto malo asfalta. Natjecatelji startni broj plaćaju 50 kuna za svih šest utrka, a zbrajaju se najbolji rezultati u pet utrka. Žene se natječu u dvije kategorije, a muškarci u tri. Medalje i pehare dobivaju tri najbolja trkača u pojedinim kategorijama uz uvjet da su sudjelovali u najmanje četiri utrke. Ovo je peto izdanje Kros lige, započeli smo 2010., a onda imali mali prekid. Prošle godine smo ukupno imali 110 natjecatelja, a ove godine ćemo sigurno nadmašiti tu brojku. Trčanje ne samo da je u modi već i pozitivno utječe na ljudsko zdravlje i toga je svjesno sve više ljudi. – rekao je Igor Golec, predsjednik ŠRU ‘BSV Ludbreg’.

Na prvoj utrci sudjelovao je 41 trkač i već je, za jednu sekundu, Zoran Križanić srušio rekord staze koji sada iznosi 19 minuta i 17 sekundi. Start i cilj bili su na Otoku mladosti, trčalo se uz rijeku Bednju preko novih splavi sve do mosta u Kućanu Ludbreškom i pored ribičkog doma na povratku. U svakoj sljedećoj utrci očekuje se sve veći broj trkača jer tako je bilo i ranijih godina. Pridružite se i vi i učinite nešto u korist svoga zdravlja.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content