Udruga žena u borbi protiv raka dojke – Narcisa krajem rujna započela je s provođenjem drugog dijela projekta „Ružičasta akademija – zajedno smo jače“.

Podsjetimo, riječ je o maloj školi učenja i terapija namijenjenih ženama oboljelim od raka dojke te ženama koje se nalaze u riziku od oboljenja.

– Ružičasta akademija je projekt koji smo prijavile na natječaj Varaždinske županije i koji je prošao. Riječ je o edukativno terapeutskim aktivnostima čija je intencija podići svijest osobama oboljelima od karcinoma dojke o mogućoj prevenciji, smanjiti stigme i predrasude o navedenoj bolesti te pružiti psihosocijalnu podršku oboljelim ženama – rekla je Gordana Loparić iz udruge Narcisa.

Aktivnosti u sklopu projekta započele su zajedničkim druženjem članica i njihovih gostiju kroz jedan world caffe susret u restoranu Črn-bel.

– Cilj world caffe-a je da se na jednom ovakvom ugodnom ambijentu uz kavu, čaj, cappuccino družimo, da popričamo i razmijenimo ideje za daljnji rad. – kazala je Gordana Loparić koja je u sklopu razgovora svim prisutnima ukratko predstavila aktivnosti koje će se provoditi u sklopu projekta.

Nakon uvodnog dijela slijedila je radionica izrade broševa od satena koju je vodila Snježana Hranić. Sudionice su tako imale priliku spojiti ugodno s korisnim i pripremiti se za nadolazeće programe u sklopu akademije.

Ostale aktivnosti u rujnu

Idući program koji će se provoditi u sklopu 2. Ružičaste akademije je nordijsko hodanje. Start je u subotu 28. rujna na Trgu svetog Trojstva u 9 sati, a pridružit će se i Žene iz Centra svijeta. Kretat će se rutom od Otoka mladosti do Ribičkog doma i natrag.

Nakon brige o fizičkom zdravlju doći će na red i briga o pozitivnim mislima. Spisateljica i kolumnistica Ivana Grabar 30. rujna održat će motivacijsko predavanje „Život može biti lijep“ u svečanoj dvorani dvorca Batthyany s početkom u 18 sati. Predavanjem će se ujedno obilježiti i Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Najava aktivnosti u listopadu

U listopadu se obilježava Dan ružičaste vrpce (5.10.) u sklopu kojeg će Narcise tradicionalno dijeliti ružičaste vrpce na Trgu svetog Trojstva te puštati ružičaste balone.

Dva dana kasnije priprema se još jedan centralni događaj, a to je predavanje predsjednice udruge „Nismo same“ Ivane Kalogjere i dopredsjednice Goranke Perc na temu „Moja priča – razmjena iskustva u radu“. Kao gosti pridružit će se udruge sjeverozapadne Hrvatske. Susret će se održati u svečanoj dvorani dvorca Batthyany s početkom u 18 sati.

Povodom Dana zdrave dojke koji se obilježava 15. listopada priprema se još jedno predavanje, ovoga puta vezano uz prehranu. Predavačica mr. fharm. Jadranka Kos govorit će o tome „Kako se nositi s potisnutim emocijama“. Druženje je zakazano za 17 i 30 sati u restoranu Črn-bel.

Kao zaključak akademije održat će se još jedan world caffe u restoranu Črn-bel i to 25. listopada u 17 i 30 sati. Tema druženja bit će rezime svih događanja.