U prostorijama Zajednice tehničke kulture grada Ludbrega, započeo je radionica fotografije za učenike osnovnih škola. Desetak polaznika upoznaje se s osnovama fotografije s estetskog i tehničkog aspekta, primjereno njihovoj dobi i opremi koju posjeduju. Voditelji radionice su Miroslav Vađunec i Aleksandar Horvat.

– Lekcije i praktičan rad glavnom obuhvaćaju osnovne savjete za uspješno kadriranje i izbor i vrstu motiva, najosnovnije tehničke postavke čije razumijevanje pomaže fotografiranju u neidealnim uvjetima, te osnove obrade fotografije radi ispravljanje minornih grešaka ili boljeg efekta ili estetskog doživljaja. Nastojimo da sukladno uzrastu osiguramo čim više praktičnog rada u učionici i na terenu. Znanja i iskustva prenosimo u najjednostavnijem obliku, jer većina polaznika su 5. i 6. razred. Posjeduju uglavnom mobitele, ali i ti uređaji mogu poslužiti za početno usvajanje osnovnih znanja o fotografiji i zadržavanje interesa za eventualnu kasniju nadogradnju na fotoaparat. – rekao nam je Miroslav Vađunec, jedan od voditelja radionice.

Do sad su održane tri od deset radionica koliko je predviđeno, a kao krajnji rezultat bit će mala izložba radova svih polaznika koja će biti predstavljena javnosti u po završetku radionice u travnju.

– Obavljene su i sve administrativne pripreme za osnivanje Fotokluba Ludbreg, no radionicu smo započeli ranije kako ne bismo gubili vrijeme. Radionica ili tečaj fotografije za učenike osnovnih i srednjih škola bit će tek jedna od aktivnosti budućeg Fotokluba koji će kao samostalna udruga djelovati uz ostale tehničke udruge udružene u Zajednicu tehničke kulture, koja je i nekad imala fotografe kao sekciju. Plan rada je također spreman i nadamo se da ćemo po osnivanju privući zainteresirane mlade i odrasle na učlanjenje u Fotoklub čime ćemo ponuditi građanima još jedan novi sadržaj za kreativno izražavanje i korištenje slobodnog vremena, te kroz javne aktivnosti dati doprinos zajednici.. – rekao je Aleksandar Horvat.