U organizaciji Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“, a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture, 26. listopada održan je koncert Gudačkog kvarteta „Cadenza Zagreb“. U svečanoj dvorani dvorca Batthyany tom su prigodom nastupili Krešimir Marmilić – violina, Petar Haluza – violina, Marta Bergovec – viola i Vinko Grubešić – violončelo.

Ludbreškoj publici predstavili su se 45-minutnim programom u sklopu kojeg su izveli skladbe Luigia Boccherinija, Alexandera Glazunova, Edwarda Elgara, Carlosa Gardela, Frana Lhotke i Antona Brucknera.

Gudački kvartet i Komorni ansambl „Cadenza Zagreb“ osnovao je Krešimir Marmilić 1995. godine. -Kvartet je prvi puta zasvirao ovdje kod vas u Ludbregu zahvaljujući Branku Dijanošiću. Da tada nije bilo njegovog poziva kvartet vjerojatno ne bi ni postojao. – poručio je Marmilić.

Svojom sposobnošću i univerzalnošću prilagodbe, kvartet njeguje programe i za druge komorne sastave, trio, kvintet ili sekstet. Također, Gudački kvartet „Cadenza Zagreb“ surađuje s mnogim istaknutim glazbenicima i ansamblima, a na svojim koncertima daje priliku predstavljanja i mladim glazbenicima i pjevačkim zborovima.

Od 2007. do 2014. godine, „Cadenza“ je vrlo uspješno održavala cikluse koncerata  u Maloj dvorani V. Lisinskog u Zagrebu. Danas je kvartet „Cadenza“ sve više orijentiran za gostovanja izvan Hrvatske. Godine 2018. objavili su nosač zvuka „Minijature za gudački kvartet“ hrvatskih skladatelja.