);
Zadrugar prvak, Poljanec pri vrhu, Plitvica u sigurnim vodama

Zadrugar prvak, Poljanec pri vrhu, Plitvica u sigurnim vodama

Iako bez gledatelja, prvenstva u trima županijskim ligama nisu bila nezanimljiva. Dapače, koroni usprkos, igrao se zanimljiv i kvalitetan nogomet. Najkvalitetniji nogomet igrala je ekipa Zadrugara koja je pet kola prije završetka prvenstva osvojila naslov prvaka 2. županijske nogometne lige. Popularni kauboji već su u jesenskom dijelu zasjeli na vrh prvenstvene ljestvice s kojeg nisu silazili sve do kraja prvenstva. Čak štoviše ekipa trenera Jurice Vručine dolaskom njegovog brata Bojana i Daria Struškog u proljetnom dijelu prvenstva nije imala protivnika koji bi ozbiljnije mogao ugroziti ciljeve Zadrugara.

-Mi smo bili svjesni svoje snage, ali smo svakoj utakmici pristupali maksimalno ozbiljno. Bojan je najbolji strijelac lige, u mnogim utakmicama je postigao tri pa čak i više golova. Neke protivnike pobijedili smo s dvocifrenim rezultatom, a sedam kola prije kraja Luka Gerić postigao je i naš stoti gol u prvenstvu. Iako, smo mjesec dana prije završetka prvenstva osigurali naslov prvaka sve utakmice do kraja ćemo odigrati ozbiljno i na taj način pružiti našim navijačima još dosta razloga za veselje. Želim se zahvaliti svim igračima koji su nastupali tijekom duge sezone u kojoj je trebalo odigrati 30 prvenstvenih kola kao i navijačima koji su nas pratili čak i onda kada je to bilo nemoguće – rekao je Jurica Vručina, trener Zadrugara.

Navijači su se zaželjeli dobrog nogometa pa je svojevrsno popuštanje mjera rezultiralo velikom brojem ljudi na stadionima koji su utakmice promatrali ‘iza trake’. Navijači Zadrugara bili su najbrojniji, golove i pobjede slavili bi bacanjem trenera Vručine u zrak pa čak i bakljama. Pošto se danas ništa ne može sakriti jer se sve utakmice snimaju, Zadrugar je platio par kazni za baklje, ali to je cijena veselju koje je razumljivo jer par godina navijači Zadrugara nisu se imali čemu veseliti.

Osim navijača Zadrugara razloga za zadovoljstvo imaju i navijači Mladosti iz Sigeca koja drži drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Mladostaši su bili u rezultatskom naletu baš kada je korona prekinula natjecanje, zatim su zaredali nekoliko kikseva od kojih je najveći bio domaći poraz od Podravac-Kitra. No, nakon te utakmice Mladost je nanizala sve pobjede kako kod kuće tako i u gostima i već ‘vrti’ planove za osvajanje naslova u sljedećoj sezoni.

Puno navijača pohodi i utakmice Poljanca koji trenutno drži drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici 3. županijske lige Skupina Ludbreg i čeka kiks lidera Lunjkovca. Poljanec se nalazi u potpuno istoj situaciji kao i prošle godine kada je dugo vremena držao prvo mjesto na tablici, a onda pri kraju prvenstva posustao i naslov prvaka prepustio Poletu iz Martijanca. Ove sezone čak su se četiri ekipe izmjenjivale u vodstvu. Najprije je na vrhu bio Karlovec, zatim Struga-Rovokop, a pri kraju prvenstva vodećem dvojcu približio se i Bukovčan 27 iz Malog Bukovca. Ekipu Poljanca u borbi za prvo mjesto vodi trener Zoran Ivančok koji je ostvario i svoju najveću trenersku pobjedu od 6:0 protiv direktnog konkurenta za vrh Struge-Rovokop.

Što se 1. županijske lige tiče Plitvica iz Selnika već duže vremena plovi u mirnim vodama i drži sredinu prvenstvene ljestvice pa će se u prvom županijskom razredu natjecati i sljedeće sezone. Ekipa je pomlađena dečkima iz vlastitih redova jer je nakon promjena u rukovodstvu kluba napuštena praksa plaćanja igrača koji su nerijetko bili čak iz udaljenog zagrebačkog područja. Novoizabrani predsjednik Plitvice Stanko Detelj i klupska uprava povjerenje su imali u treneru Mariu Ružiću koji je ekipu vodio tijekom cijelog proljeća.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content