KUD „Anka Ošpuh“ u subotu 15. veljače organizirao je Memorijalni koncert „Za tetu Miru“. 
Riječ je o programu koji je osmišljen u znak sjećanja na preminulu predsjednicu društva Mirjanu Bošnjak čije su zasluge za 30-godišnje uspješno djelovanje u društvu neizmjerne. Bila je članica društva od samog početka, a u svojstvu predsjednice društva bila je kroz nekoliko mandata gotovo 15 godina. Koncert je prijašnjih godina mijenjao koncept, goste. Ovogodišnji je bio putovanje Hrvatskom kroz ples i pjesmu, a za cijeli događaj pobrinuli su se sami članovi KUD-a, bez sudjelovanja gostiju. Teta Mira, ta žena s osmijehom kako će ju uvijek pamtiti svi koji su ju poznavali zasigurno bi bila ponosna. Prvenstveno na brojnost članova koji i dalje prenose ono što je ono rado dijelila s brojnim generacijama – ljubav prema plesu i pjesmi, ljubav prema svom kraju. – Siguran sam da svi prisutni znate koliko je nemjerljiv doprinos tete Mire današnjem statusu KUD-a Anka Ošpuh. Udruge građana svoj kontinuitet uvijek duguju entuzijastičnim pojedincima ili grupama ljudi koji preživljavaju nekoliko smjena generacija, ulažu svoje slobodno vrijeme u upravljanje udrugama, u sadržaje, projekte, inovacije, društvenu vidljivost i korisnost. S ovog mjesta zahvaljujemo svim osnivačicama, njih dvadeset i dvije žene, koje su daleke 1976. godine postavile temelje današnjeg društva. Većina njih je bila aktivna u KUD-u u prosjeku narednih desetak godina od osnivanja, no teta Mira je bila i ostala onaj upravljački, entuzijastični poticajni motor, te je u suradnji sa svojim suvremenicima uspješno utirala daljnji put razvoja društva gotovo do njegove 30. obljetnice – podsjetio je aktualni predsjednik društva Aleksandar Horvat. Dodao je i kako su neki članovi dio društva već godinama, a principi uvijek ostaju isti. – 

Nekoliko generacija članova se promijenilo za njenog mandata, ali ta ideja o uvijek potrebnim pokretačkim snagama ostala je neuništiva. Danas imamo članove koji su nakon 20 i više godina i dalje u društvu, dok se dalje smjenjuju generacije,  nadograđuje se kulturni amaterizam, mijenjaju se trendovi, umjetnički žanrovi, načini financiranja, mijenjaju se vremena i društvena uređenja. No principi o uvijek potrebnim ljudskim resursima ostaju kao u kamen uklesani. Od odlaska tete Mire, 2005. godine, mi, njeni nasljednici, odradili smo 15 godina, recimo, tek polovicu njenog puta, a čini nam se da traje cijelu vječnost. Stoga razumijemo i u potpunosti uvažavamo i ljudski vrednujemo njezin dugogodišnji doprinos, kako društvu tako i kulturnom amaterizmu uopće – rekao je A. Horvat. 

U zanimljivom i dinamičnom programu  sudjelovale su sve sekcije KUD-a, a kao i prijašnjih godina koncert je zaključen pjesmom My way. Ove godine u izvedbi mlade Dore Pretković.