);
Za Praznik rada važe se sav ulov

Za Praznik rada važe se sav ulov

Tijekom prvomajskog vikenda, osim u Tržnici cvijeća, Ludbrežani mogu uživati i u ribičkom natjecanju pod nazivom Carp Cup. Ovo tradicionalno ribičko natjecanje održava se već petu godinu na jezeru ‘Otok’ na Otoku mladosti u Ludbregu. Radi se o ekipnom sportskom ribolovu na šarana i amura koje je započelo okupljanjem ribolovaca u petak već u 8 sati ujutro. Natjecanje je nastavljeno u subotu na Praznik rada, a završit će u nedjelju točno u podne. Natjecatelji uglavnom kampiraju i spavaju u šatorima.

-Posebnost ovog natjecanja je da ćemo vagati sav ulov, a ne kao dosad samo pet najtežih primjeraka. Na taj način će se ispraviti svojevrsna nepravda prema onima koji ulove više manjih primjeraka ribe i nemaju sreće uloviti kapitalne primjerke. S obzirom na epidemiološku situaciju svaka ekipa mora sama osigurati prehranu – rekao je Dražen Filipović, tajnik ŠRD Ludbreg, ujedno i voditelj natjecanja.

Na natjecanju sudjeluje osam ekipa, a zbog velikog interesa popis ekipa definiran je čak dva mjeseca ranije. Tako na ovogodišnjem Carp Cupu sudjeluju sljedeći timovi: CT Kumovi, CT Mlade nade, CT Uvijek žedni, CT Škorpion, CT Vretenac, CT Filipeo, CT Crta Križevci i CT Drveni.

-Oko jezera imamo mjesta za smještaj najviše osam ekipa pa su zato prijave brzo popunjene. Svaki tim sastoji se od tri člana koji mogu loviti sa ukupno četiri štapa. Za tri prvoplasirana tima osigurane su medalje, pehari kao i sponzorske nagrade. Već tradicionalno kipićima u obliku ribe nagrađujemo i pojedince koji su ulovili najveću, ali i najmanju ribu – pojasnio je Dražen Filipović.

Ovog prvomajskog vikenda na Otoku mladosti odlične atmosfere nije nedostajalo jer dečki se znaju družiti i uživati. Posjetitelji koji su željeli vidjeti kako izgleda sportski ribolov metodom ‘ulovi i pusti’ osim u natjecanju ribiča mogli su uživati i u tržnici cvijeća koja je istovremeno organizirana na Otoku mladosti te u ostalim čarima otoka koji je svakim danom sve uređeniji i pruža sve više mogućnosti za pojedinačnu ili obiteljsku rekreaciju.

Na polovici natjecanja u subotu točno u podne u vodstvu je Carp Team Drveni koji su naziv odabrali jer imaju drveni nosač za četiri udice, a trenutno prvo mjesto drže sa 22 ulovljena primjerka mase 120 kilograma. Dečki osim najveće zbirne težine imaju i najtežeg ulovljenog šarana kojemu je izvagana masa iznosila 13 kilograma. Članovi tima Danijel Horvatić, Mario Magić i Boris Gložinić nastojat će svoje subotnje vodstvo zadržati do kraja natjecanja.

-U našoj ekipi glavni bacač udice, a ujedno i glavni kuhar je Danijel Horvatić koji je kako to i priliči na Prvi maj pripremio prvomajski grah graniran prsnim vršcima, špekom i kobasicama. Uglavnom, može se reći da se na natjecanju uživa, dobro jede i pije. Imali smo sreće kod ždrijebanja mjesta jer smo izvukli osmo mjesto jer riba u proljeće, kada je voda još uvijek hladna, bolje grize u plićaku – rekao je Boris Gložinić, član CT Drveni.  

Šaran izdržljiviji od amura

Ako Carp Team ulovi amura suci se moraju odmah odazvati na poziv za vaganje. Naime, ulovljeni šaran može čekati dulje vremena u mrežici potopljenoj u vodi kraj obale dok je amur manje izdržljiv i treba ga što prije izvagati kako bi se što prije pustio u vodu. Suci na ovogodišnjem prvomajskom Carp Cupu su Mihael Brzaj iz Hrženice i Kristijan Novak iz Ludbrega i natjecateljske ekipe nisu imale nikakve primjedbe na ‘suđenje’ kao što je to u nogometu slučaj.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content