Već istog dana kada se dogodio razorni potres na širem području Petrinje, Siska i Gline, Ludbrežani su poslali dva kombija humanitarne pomoći. Akciju je pokrenula Mirjana Koštarić objavivši poziv na društvenoj mreži. 

-Ugodno sam iznenađena odazivom Ludbrežana koji su u samo dva sata donijeli deke i ostale potrepštine za ljude pogođene potresom. Iako je u Petrinju teško ući i Hrvatski Crveni križ ne preporuča da se danas vozi humanitarna pomoć mi smo ipak odlučili ići. Tamo smo stupili u kontakt s mojom prijateljicom Ksenijom Dujmić, bajkericom kojoj je također oštećena kuća. Ona će tamo dočekati naše dečke Sašu Međimurca i Viktora Kladića koji voze kombije i sigurna sam da će pomoć doći baš onima kojima je potrebna. Osim toga ponudila sam i svoju kuću u Ludbreškim Vinogradima za jednu obitelj kojoj je kuća srušena do te mjere da se u njoj ne može boraviti – rekla je Mirjana. 

Prva dva kombija humanitarne pomoći iz Ludbrega krenula su danas u 19 sati put Petrinje, a veći kamioni koje će voziti Tin Mihalić i Sven Glavak sutra poslije 14 sati krenut će ispred sportske dvorane. Naime, tamo se od 8 do 14 sati prikuplja humanitarna pomoć koju organizira Grad Ludbreg.