);
Wine&Walk nije omelo čak niti izrazito loše vrijeme

Wine&Walk nije omelo čak niti izrazito loše vrijeme

Proljetno izdanje Wine&Walk, Sprint edicije, pobudilo je još veći interes od jesenskog okupljanja vinoljubaca i poklonika kretanja. Jesensko izdanje održano je 6. studenog, a proljetno pet mjeseci kasnije, u subotu 9. travnja. Nakon prvotno popunjenog plana jer broj prijava bio je iznimno velik, zbog seljenja termina neki su odustali, pa je otvorena mogućnost za dodatne prijave. Zbog toga je zabilježen rekordni broj prijavljenih, a ‘rast manifestacije’ potvrđuju sljedeće činjenice. Početak i završetak manifestacije preseljeni su na Otok mladosti gdje je postavljen veliki šator, a bilo je i više mjesta za parkiranje. Nakon prijave i preuzimanja start paketa na početnu točku kod kipa svetog Martina posjetitelje je prevozio mini autobus. Osim Wine&Walk info karte i čaše za konzumaciju, u cijenu koja je sa 150 povećana na 200 kuna, je ovaj put bila uključena i platnena ‘tokica’ za čašu te kišna kabanica s logotipom manifestacije. Naime, zbog lošeg vremena prvobitni termin pomaknut je za tjedan dana pa drugo prolongiranje događaja ne bi imalo smisla. Vrijeme je druge subote čak bilo i lošije, hladna kiša nošena vjetrom, ali većini to nije smetalo jer vinska cesta je asfaltirana cijelim svojim tokom. Organizator ove manifestacije bila je Turistička zajednica područja Centar svijeta.

-Rekreativna enogastro avantura u drugom je izdanju okupila 159 sudionika. Posjetitelji su hodali rutom inspiriranom hodočasničkom tradicijom Ludbrega i putevima sv. Martina. Ruta je dugačka oko 12 kilometara te povezuje dva ‘sveca’, kipove svetog Martina i svetog Vinka koji krase dvije uzvisine koje okružuju grad. Sudionike je put vodio kroz šumoviti brežuljkasti krajolik dovoljno izazovan za provođenje aktivne subote, a opet dovoljno blag da su ga mogli proći svi željni zabave, druženja i rekreacije. Na tom su se putu nalazile degustacijske točke odnosno odmorišta na kojima su vinari nudili svoja autentična vina, domaće ‘zalogaje’ i dah lokalne kulture i običaja – rekla je Andrea Horvat, direktorica TZ područja Centar svijeta.

Prva dva sata manifestacije prošla su po ugodno oblačnom vremenu, a onda su se navukli crni oblaci, zapuhalo je jako i započela je kiša koja je kasnije prestala, a vjetar je oslabio.

-Dobro da nas je bilo osmero pa smo pripremljeni šator uspjeli spustiti na zemlju kad je jako zapuhalo. Skupljali smo stolnjake po trsju, a vjetar je nosio čak i 200 litarske bačve koje smo pripremili kao stolove za goste – rekao je Zvonko Kirić iz Vinske kuće Kirić.

Organizator je zbog lošeg vremena sudionicima ponudio prijevoz minibusom i kombijima od jedne odredišne točke do druge no neki su radije i dalje nastavili pod kabanicama pješice. Među onima koji su trasu prehodali bilo je i domaće društvo Velimira Špikića. ‘Legenda’ kaže da je njegova ekipa skrenula s trase zbog toga što su krenuli prečicom.

-Nas je vodila Tina koja često trči ovim stazama no na kraju se ispostavilo da to nije bio prečac već duža staza po šumskim puteljcima pa smo na treće odredište u Vinariju Stručić došli s pola sata zaostatka za drugima. Neki su se namočili propisno, a nismo uspjeli niti skrenuti do Mevinog podruma da probamo njegova vina. Tamo svojih 200 litara čuva i Fročo koji je ponosan na svoje ekološko vino jer tvrdi da njegova loza nije prskana niti jednom – rekao je Velimir Špikić.

Kiši i vjetru odolijevala su i ti mlada para iz Šemovca te tri cure koje su pristigle čak iz Karlovca.

-Došli smo iz Šemovca i tu nas je šestero. Neki od nas su ovdje drugi put, a neke smo nagovorili da nam se pridruže i zadovoljni su. Vina su odlična i nemojte nas snimati kasnije jer vjerojatno nećemo baš najbolje izgledati. I dalje nastavljamo pješice iako su nam organizatori nudili prijevoz – rekla je Helena Grulja iz Zamlake.

-Došle smo kombinacijom vlaka i automobila iz Karlovca i Zagreba. Najviše nam se sviđaju slatka vina Žuti muškat i Muškat otonel, a noćit ćemo ovdje kod Sanje Stručić. Smočile smo se izvana, ali i iznutra – šalile su se ‘purgerice’ Arijana, Maja i Jelena.

-Šteta što nam je vrijeme pokvarilo planove. Dio onoga što smo pripremili vani uspjeli smo preseliti pod terasu. Ali, gledajmo to s pozitivne strane jer drugi put će biti svakako bolje i ambijent će biti drugačiji – rekla je Sanja Stručić, vlasnica Vinarije Stručić.

-Za prvi termin nam se prijavilo čak 300 vinoljubaca i ljubitelja prirode no nakon odgode na tjedan dana kasnije broj nam se prepolovio. Zbog toga smo imali mogućnost otvoriti dodatne prijave pa je do roka u srijedu akontaciju uplatilo njih 200-tinjak prijavljenih. Neki od njih zatražili su povrat uplaćenih sredstava nakon što su vidjeli nepovoljni vremensku prognozu. Druga odgoda ne bi imala smisla jer je sljedeća subota već Uskrsna – rekla je Erina Stančin iz gradske Uprave.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content