U prostoru vijećnice Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ predstavljen je novi zbornik duhovnog stvaralaštva u nakladi Radio Ludbrega. Sedmi je to po redu zbornik „Vrelo nadahnuća“ koji svake godine nastaje kao rezultat natječaja kojeg raspisuje nakladnik pod pokroviteljstvom Grada Ludbrega. 

Natječaj je osmišljen s ciljem da se potaknu stvaratelji duhovne tematike kako bi se svojim književnim, glazbenim i likovnim radovima pridružili višestoljetnom čašćenju predragocjene Krvi Kristove i proslavi Svete nedjelje u Ludbregu. 

– Svrha zbornika je da u čitateljima probudi ljubav i zanos za očuvanje kulturne, nadasve duhovne baštine i ponuka ih se na oduševljeniju izgradnju boljega i ljepšega svijeta. Vrijednost toga poziva prepoznalo je četrdesetak književnih i likovnih autora iz svih dijelova Hrvatske čija su djela objedinjena i objavljena u zbirci radova koja svojom kvalitetom, ljepotom i raznolikošću iz godine u godinu izrasta u vrlo vrijedan duhovni spomenik, značajan književni ostvaraj i dragocjeno ogledalo cjelokupnog našeg jezičnog bogatstva, kao i kršćanskog identiteta. – kazao je Mladen Levak koji je uz Maju Matijašec i Jasminku Vugrinec urednik ovogodišnjeg zbornika. 

U sklopu njegova predstavljanja podijeljene su i nagrade autorima najistaknutijih radova 

Tako je priznanje za najbolji književni uradak primila Slavica Sarkotić, priznanje za ljepotu lirskoga izričaja i doprinos hrvatskom pjesništvu Vinko Pavić, priznanje za čuvanje i promicanje kajkavskoga izričaja Tibor Martan, priznanje za doprinos dramskom stvaralaštvu Božidar Glavina, a priznanje autoru s ludbreškog područja pripalo je Tereziji Krušec. 

Po završetku promocije u prostoru okrugle dvorane Centra za kulturu Ludbreg otvorena je i izložba slika – ilustracija zbornika članova Likovne udruge Donjeg Međimurja iz Prelog. 

– Na svijetu ne postoje osobe koje imaju isti otisak prsta. Tako ne postoje ni osobe koje na identičan način doživljavaju Boga i vjeru. To se vidi i na ovi slikama i skulpturama. Dakle svaka prikazuje autorov osobni doživljaj Boga. – poručio je predsjednik Likovne udruge Donjeg Međimurja Pavao Ružman. 

Cijelu svečanost glazbom su uveličali članovi Pjevačkog zbora „Trinitas“ Marta MihinSlivija Novak i Petar Mihin, a program je vodila Judita Havaić.