U sklopu manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje svoj prepoznatljiv program imao je i Radio Ludbreg. U vijećnici Centra za kulturu i informiranje „ Dragutin Novak“ održano je predstavljanje zbornika radova i dodjela nagrada za književni natječaj  „Vrelo nadahnuća“ Ludbreg 2017. za kratke književne vrste i glazbeni uradak.

-I ove smo godine po peti put zaredom nastojali potaknuti stvaratelje duhovne tematike da se svojim uradcima priključe proslavi „ludbreškog čuda“. Odazvalo se 50-ak autora sa svojim proznim, poetičkim i glazbenim djelima iz svih dijelova Hrvatske.– rekao je Mladen Levak, član prosudbenog povjerenstva natječaja.

Najboljim radom proglašena je pjesma „Tišine“ autorice Marije Grgić iz Splita. Ova 30. godišnjakinja je profesorica matematike i fizike, uređuje katolički portal za žene, a pisanjem pjesama bavi se tek dvije godine. – Zaista sam počašćena i iznenađena. Prvenstveno hvala dragom Bogu na nagradi i na tome što je šutio za nas. – kaže mlada autorica.

Posebnom nagradom nagrađen je poznati varaždinski pisac Denis Peričić za sveobuhvatno stvaralaštvo jer je na natječaj poslao radove u svim kategorijama. – Uvijek je lijepo biti u Ludbregu. Počašćen sam ovom već trećom nagradom u nekoliko posljednjih godina. Doista sam ostao bez riječi. Hvala vam od srca.- rekao je.

Prigodne nagrade dodijeljene su još nekolicini autora. Vladimir Šuk iz Oroslavja primio je nagradu za pjesmu na kajkavskom narječju pod nazivom „Spod cajgerom dobnika“, zatim Tibor Martan iz Mađareva za pripovijetku „Črleno osipani obrazi“ kao najbolji prozni rad na kajkavskom, te kao najbolja autorica ludbreškog kraja na ovogodišnjem natječaju Zlata Brzeska iz Bukovca, za pjesmu „Svjetionik“.

Kratko obrazloženje izbora dale su Đina Bobetić i Jasminka Vugrinec, članice prosudbenog povjerenstva i uredništva. Program su vodili učenici Srednje škole Ludbreg Lea Kramar, Filip Špoljarić i Luka Kefelja, a svojim glazbenim nastupom večer su oplemenili Božidar Vršić i Željana Plantak čije su skladbe objavljene na nosaču zvuka.

Nakon predstavljanja zbornika predstavljena je i knjiga prošlogodišnjeg dobitnika nagrade Vinka Pavića pod nazivom „Vrteška kasnih godina“  te je otvorena izložba slika i skulptura koje upotpunjuju ovogodišnji zbornik, a čiji autori su Branko Budimir, Nataša Ivanuša, Marija Kovačić, Željko Petković,Elvira Štabi te Nikol Sinković.