);
Vladimir Katalenić dugogodišnji je i vrlo aktivni član KUD-a Anka Ošpuh

Vladimir Katalenić dugogodišnji je i vrlo aktivni član KUD-a Anka Ošpuh

Za vrijednu žensku osobu koja obavlja niz različitih poslova poznat je izraz ‘Katica za sve’, a izvedenica za mušku osobu mogla bi glasiti ‘Vladimir za sve’. Naime, nakon napornog posla Vladimir svoje slobodno vrijeme provodi obavljajući mnogobrojne poslove u KUD-u Anka Ošpuh Ludbreg. Ako treba plesati Vladimir pleše, ako treba pjevati pjeva, ako treba svirati svira, ako treba postaviti razglas i to će napraviti Vladimir.

-U KUD-u sam počeo plesati prije 35 godina i tamo sam upoznao suprugu Anu koja vodi plesne skupine. Nakon dvadesetak godina plesanja u velikom folklornom ansamblu preuzeo sam vođenje tamburaškog sastava kojeg smo nazvali Pajdaši. Po potrebi pjevam i u mješovitoj pjevačkoj skupini nazvanoj ‘Pajdašice i pajdaši’. Nastojim svoje slobodno vrijeme aktivno iskoristiti, a mnogobrojne aktivnosti u KUD-u zadovoljavaju moje interese – rekao je Vladimir Katalenić, dobitnik Zahvalnice Grada Ludbrega.

Vladimirove aktivnosti u Društvu su dragovoljne i obavlja ih volonterski. U više je mandata bio član Upravnog odbora, a trenutno obnaša funkciju blagajnika i knjigovođe. Za svoj doprinos napretku Društva dobitnik je Priznanja KUD-a te Zlatne diplome Hrvatskog sabora kulture na razvoju kulturnog amaterizma. Osim relaksacije, radeći u KUD-u Vladimir je stekao i bogata znanja o tradicijskom, glazbenom i plesnom izričaju te općenito o tradicijskoj kulturi. Stručna znanja i stečena iskustva nesebično dijeli s mlađim članovima Društva što je za svaku pohvalu. Stoga, čestitke Vladimiru na zasluženom priznanju.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content