);
Više od 150 trkača u Malom Bukovcu uživalo u ljepotama obale Bednje

Više od 150 trkača u Malom Bukovcu uživalo u ljepotama obale Bednje

U nedjelju se više od 150 trkača okupilo u Malom Bukovcu na utrci Bednja – najdulja hrvatska rijeka. Organizatori, Udruga Bube trče, zaslužna je za organizaciju ovog sportskog događanja, a trkači su imali prilike uživati na jednoj od najljepših trail staza u ovom dijelu Hrvatske.

Održale su se dvije utrke, od 4,5 i 12 kilometara, a obje staze vodile su kroz bajkovitu obalu Bednje.

– Rijeka je to koja ima izvor i ušće u Hrvatskoj, i to gotovo u cijelosti u Varaždinskoj županiji. Prva utrka nam je bila probna, a sada se nadamo da će to postati tradicionalna – rekao je načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković te zahvalio svim udrugama koje su se uključile u organizaciju, kao i volonterima koji su sami uredili stazu.

Predsjednik udruge BuBe (Bukovečki Begači) trče Branko Leščak rekao je kako su obje staze namijenjene i trkačima i rekreativcima, odnosno svim zaljubljenicima u prirodne ljepote ovoga kraja.

U kraćoj utrci od 4,5 kilometara medalje su osvojili Tomislav Šalamon, Hrvoje Balent i Luka Borko, a od žena najbrže su bile Mateja Golenja, Jelena Dolenec i Anica Lacković.

Na dužoj stazi od 12 kilometara najbrže su na cilj stigli Bruno Hlebar, Viktor Sabo i Siniša Škvorc, a kod žena najbrže su bile Lucija Sačer, Vanja Rupčić i Renata Ledinko.

U vatrogasnom trailu s djelomično vatrogasnom opremom na sebi prvo mjesto osvojio je Franjo Heran JVP Osijek, drugo mjesto Kruno Katana DVD Mali Bukovec, a treće mjesto Mario Jambrek JVP Koprivnica.

Nagrađeni su i veterani te najmlađi natjecatelji. 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content