);
Vinoljupci i ljubitelji gravel biciklizma ovog će vikenda doći na svoje

Vinoljupci i ljubitelji gravel biciklizma ovog će vikenda doći na svoje

Posljednji vikend održavanja ‘Welcome Spring’ festivala u Ludbreg donosi ‘Wine & Walk’. Manifestacija je to koja se inače trebala održati proteklog vikenda, no zbog nepovoljnih vremenskih prilika prebačena je na ovaj vikend, točnije 9. travnja.

Riječ je o enogastro rekreacijskoj manifestaciji namijenjenoj ljubiteljima prirode, vina, autentičnih, lokalnih gastronomskih proizvoda i hodanja. ‘Wine & Walk’ sudionike vodi na avanturu kroz šumoviti i brežuljkasti krajolik, rutom koja je dovoljno izazovna za provođenje aktivne subote, a opet dovoljno blaga da ju mogu proći svi željni zabave, druženja i rekreacije. Na tom će se putu nalaziti degustacijske točke odnosno odmorišta na kojima će vinari nuditi svoja autentična vina, domaće „zalogaje“ i dah lokalne kulture i običaja.Na putu do odmorišta sudionike će čekati smjerokazi koji će, u ovom proljetnim izdanju ‘Wine & Walk’ biti malo zaslađeni igrom, a sudionici koji ih uspješno riješe i otkriju konačno rješenje, sudjelovat će u tomboli. Prijave su još uvijek otvorene.

Nedjelja, 10. travnja, rezervirana je za Gravel biciklističku utrku oko Kalnika. Kružna utrka oko Kalnika, duga 77 km i s 1302 metra ukupnog uspona vozi se po uglavnom makadamskim putevima i pravi je izazov za sve ambiciozne bicikliste željne nadmetanja s drugim vozačima, ali i samim sobom. Utrka kreće u 11 sati s Otoka mladosti. Prijave su otvorene do 8. travnja.

U sklopu Gravel biciklisitčke utrke održat će se i vođena biciklistička tura za osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content