);
Vinogradi Ludbreški – U posljednje tri godine značajna ulaganja u komunalnu infrastrukturu

Vinogradi Ludbreški – U posljednje tri godine značajna ulaganja u komunalnu infrastrukturu

Sve dok vremenski uvjeti to dopuštaju, u tijeku su i radovi na asfaltiranju. Posjetili smo Vinograde Ludbreške gdje je u skladu s programom rada Vijeća mjesnog odbora Vinogradi Ludbreški postavljen asfalt u dužini od 1400 metara. – Asfaltiranje nerazvrstanih cesta ima prioritet u Programu rada našeg mjesnog odbora. Mirna ulica i još pet nerazvrstanih cesta (Cvjetna-Matok, Sigečak-cesta prema obitelji Petrošanec, Sigečak-cesta prema obitelji Lazić i Budim) planirani su Programom rada vijeća, a realizacija u 2020. godini je usklađena s gradskim službama – kaže nam Katarina Zadravec, ispred VMO Vinogradi Ludbreški i dodaje kako je također izvršeno asfaltiranje pristupne ceste i dvorišta društvenog doma – donji kolnik gdje je izgrađeno 230m2 asfalta. Sredstva za asfaltiranje osigurana su u proračunu, prihod je to od poreza na kuće za odmor i drugih izvora.

– Imamo tu stalnih žitelja, a i vikendaša. Ulaganja u izgradnju komunalne infrastrukture, od građenja i održavanja posljednje tri godine su značajna, ali znate kako to ide, nikad dosta – priča Katarina Zadravec. S ponosom ističe kako je upravo ovo naselje posljednjih 20 godina hit destinacija za življenje i taj trend se i dalje nastavlja. – Prateći popise stanovništva od 1981. do 2011. godine došla sam do podatka da je u naselju povećan broj stanovnika za 200 ljudi. To povećanje stanovnika nije istovremeno popraćeno s izgradnjom komunalne infrastrukture. Nadalje, naselje je veliko, tri puta veće od područja Grada Ludbrega i normalno je da se traži više. Sva traženja za izgradnjom asfalta, održavanjem nerazvrstanih cesta, javne rasvjete, proširenje vodovodne mreže imaju uporište u potrebama i zahtjevima stanovnika na onim područjima gdje je komunalna opremljenost naselja neadekvatna – kaže Katarina Zadravec.

U posljednje vrijeme brojni vide i potencijalnu turističku priču. – Vinogradi Ludbreški prekrasno su naselje. Mi koji stalno ovdje živimo tu ljepotu vrlo često ne primjećujemo i zato nam je drago kad to vide ljudi koji povremeno dolaze u naselje i skreću nam pozornost na kapacitete naselja u razvoju turizma. Poznato mi je da je već nekoliko vlasnika kuća uložilo znatna sredstva u svoje objekte i ušli su u Županijski program „vikend kuća s pričom“. Problem s koronom je sigurno usporio neke koji su imali ove godine svoje objekte staviti u funkciju turizma. Kroz naselje prolazi i Ludbreška vinska cesta što će sigurno imati važnu ulogu u razvoju turizma. Izgradnjom planiranog auto kampa i adrenalinskog parka – naselju su date velike šanse za razvoj turizma. Nerazvrstane ceste u zonama kuća za odmor se asfaltiraju, proširuje se vodovodna mreža, dopunjuje i izgrađuje javna rasvjeta i još riješimo koronu i ljudi, koji su god imali namjeru mogu uređivati svoje objekte i ponuditi ih turistima – zaključuje Katarina Zadravec.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content