U Čukovcu kraj Ludbrega, već drugu godinu zaredom za iznajmljivanje je dostupna Vila Gabrijela, velika starinska kuća obitelji Požgaj iz Velikog Bukovca koja ima kapacitet 14 osoba i u sklopu koje je i velika prostorija s biljarom, stolnim nogometom, stolom za stolni tenis i nezaobilazni bazen, kao i jacuzzi i sauna. Više o kući rekla nam je vlasnica Marinka Požgaj.

Tu je nekad bila stara kuća suprugovih roditelja koju smo mi nadogradili. Većinu namještaja izradio je naš sin Nikola, a kuća je posebna jer je napravljena u starinskom stilu, s puno drveta, a drvo smo nabavili iz Slavonije. Tamo smo kupili tri stare kuće, rastavili ih i drvo dopremili u Čukovec te ga ugradili u ovu kuću. Kapacitet je 14 osoba, ima šest spavaćih soba i dva dodatna ležaja. – pojasnila je Marinka.

Kuću iznajmljuju drugu godinu u nizu, a kako su vlasnici i agroturizma i izletišta u Velikom Bukovcu, svojim gostima, koji su većinom stranci, mogu ponuditi dodatan sadržaj što je veliki plus. Zbog situacije s korona krizom, ove godine bilo je nekoliko otkazivanja, ponajviše s britanskog tržišta, no uspjeli su popuniti kapacitet s domaćim gostima.

Zasad imamo upita i sve reakcije na kuću su pozitivne, gosti uvijek ostanu oduševljeni i zadovoljni. Ove godine imamo više domaćih gostiju nego inače zbog cijele situacije, ali ima i stranaca. Mislim da naše goste privlači i to što mogu doći na naše izletište i možemo im ponuditi hranu kao i proizvode s našeg OPG-a jer gosti stalno traže novi sadržaj, a sadržaje poput bazena, saune i slično žele imati dostupno 24 sata dnevno što kod nas i imaju. –

Iako i dalje ne mogu postići cijene kakve su na moru, Marinka kaže kako postoji sve veći interes za mirom i tišinom koje pružaju ovakve kuće za odmor. Najviše dolaze cijele obitelji i mladi ljudi, a Marinka kaže kako kuću iznajmljuju i za proslave te da dosad nisu imali problema. Marinki oko kuće najviše pomažu djeca kojih ima devetero, a ponosna je i baka šestero unučadi. Ipak, i dalje ima ideja vezanih za uređenje kuće.

Imamo puno posla, ali nas ima puno pa uvijek netko pomogne oko čišćenja. Iako je većina toga već sređena uvijek imamo nove ideje pa nam je sljedeće godine u planu zatvoriti jacuzzi i saunu da sve skupa spojimo u zatvoreni dio s kućom i na taj način možemo produžiti sezonu i iskoristiti taj prostor. – rekla je za kraj Marinka.