Međunarodni dan žena prigodnim je programom, uz druženje, pjesmu i cvijeće obilježen i u Gradskoj knjižnici i čitaonici Mladen Kerstner. Za veselu atmosferu pobrinuli su se učenici Osnovne škole Martijanec te dramska skupina Doma za starije i nemoćne Koprivnica.

Prije samog početka prisutnim posjetiteljicama obratila se ravnateljica Edita Kutnjak – Zlatar te im zaželjela dobrodošlicu i čestitala njihov dan. – Ovim malim programom Gradska knjižnica želi vama, ženama, čestitati 8. mart. –

Svoje glumačko i recitatorsko umijeće prvi su pokazali učenici OŠ Martijanec. – Učenici su izveli scenski nastup sa kojim su se predstavili ove godine na Županijskoj smotri Lidrano. Često glumimo, igramo se i pjevamo. Danas nam je posebna čast što smo ovdje sa vama. – poručila je Spomenka Struški, učiteljica hrvatskog jezika koja ih priprema za nastupe.

Nakon njih posjetiteljima se predstavila dramska skupina Doma za starije i nemoćne Koprivnica koja je izvela 20 – minutnu predstavu „Upomoć – gola žena“. Tekst je napisala članica dramske skupine, autorica radio drama te poznata pjesnikinja i književnica Elizabeta Herceg. U predstavi glume korisnice Milica Šimunić i Terezija Horvat te vanjska suradnica Anica Galinec, dok gospođa Elizabeta igra mamu Maru.

Dramska grupa okuplja 5 članica koji imaju afiniteta i dara za glumu. Na probama koje se održavaju po potrebi uvježbavaju šaljive skečeve i igrokaze vezane za različite događaje iz života. Svojim nastupima uveseljavaju stanare Doma prilikom obilježavanja prigodnih datuma kao što je Valentinovo, Dan bolesnika, Martinje, ali nastupaju i na brojnim gostovanjima kako na području Koprivničko-križevačke županije tako i u drugim gradovima. Većinu tekstova piše gospođa Elza Herceg, a rekvizite izrađuju same. – poručuju iz Doma za starije i nemoćne Koprivnica.

Ovog su puta članice dramske skupine, osim glumačkog, pokazale i svoje pjevačko znanje pa je tako druženje završilo zajedničkom pjesmom.

Kao mali znak pažnje, ravnateljica knjižnice svim prisutnim pripadnicama ljepšeg spola darovala je cvjetove koje su izradili korisnici knjižnice.