);
Večeras u Ludbregu filmska glazba, počinje program ludbreške Svete nedjelje

Večeras u Ludbregu filmska glazba, počinje program ludbreške Svete nedjelje

Hrvatska se može pohvaliti bogatim tradicijskim nasljeđem. Dio te tradicije svakako su i proštenja, a ludbreška Sveta nedjelja danas je jedno od najvećih, najveselijih i najživahnijih proštenja u Hrvatskoj. Ova višednevna manifestacija obuhvaća brojne vjerske, kulturne, gospodarske i zabavne programe rasprostranjene po cijelom središtu grada koji se tih dana pretvori u veliki prostor zabave, druženja, mirisa i okusa za stotinjak tisuća posjetitelja koji pristižu iz cijele Europe.

Prigodni program u povodu najvažnije ludbreške manifestacije započinje sutra, u petak 26. kolovoza. Ludbrežani i svi zainteresirani imati će prilike ‘putovati’ filmskom glazbom.

Voditelji putovanja bit će Krešimir Marmilić na violini i Kristina Bjelopavlović Cesar na klaviru. Ovaj filmski glazbeni raj bit će sastavljen od skladbi najpriznatijih i najpopularnijih skladatelja današnjice poput Morriconea, Barrya, Williamsa. Osim njih, tu su i djela velikana Chaplina, a i drugih skladatelja čija su djela često korištena u filmovima.

Ono što ovom koncertu daje dodatnu čar jest to što će biti popraćen video projekcijom kadrova iz filma.

Koncert će se održati danas, 26. kolovoza, u svečanoj dvorani dvorca Batthyany s početkom u 20 sati.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content