);
Večeras u dvorcu Batthyany poetsko glazbena večer Milka Kiša Dede iz ‘Hladnog piva’

Večeras u dvorcu Batthyany poetsko glazbena večer Milka Kiša Dede iz ‘Hladnog piva’

Gradska knjižnica i čitaonica ‘Mladen Kerstner’ večeras je organizator promocije CD-a i zbirke pjesma ‘Svirao sam po  najgorim birtijama ovoga grada’ Milka Kiša Dede iz ‘Hladnog piva’. Program će se održati u svečanoj dvorani dvorca Bathyanny s početkom u 18 sati.

Tekstovi u knjizi su uglazbljeni i bolje funkcioniraju ako ih se „konzumira“ s glazbom, no mogu se i samostalno pročitati. Na priloženom CD-u mogu se čuti u izvođenju autora. Većina pjesama odsvirana je i javno na pjesničkim skupovima, promocijama, otvorenjima vlastitih i tuđih izložbi i ponešto na radiju i TV-u, a objavljene su i u više zbornika. Glazbene izdavačke kuće nisu ljubitelji pjesama s puno teksta, tako da umjesto izdavanja glazbenog CD-a pjesmice izlaze u obliku knjige poezije. Milko Kiš redovito nastupa (4 godine) i na Chansonfestu, koji je jedini festival koji dozvoljava izvođenje pjesama sa zahtjevnijim tekstovima.

Naslovna pjesma zbirke nastala je negdje u 80-ima, kao refleksija na teški život glazbenika i djelomično je autobiografska. Na YouTube-u postoji gotovo nepromijenjen snimak ove pjesme odsvirane 1990. na ‘Jutru poezije’.

Milka Kiša opisuju kao autohtonog šansonjera koji njeguje žanr ulične pjesme. Na nastupima koristi klavijature, gitaru, usnu harmoniku i pregršt ostale glazbene opreme. Klavijaturist je u Hladnom pivu od 1999. godine. Surađivao je i snimao s više bandova i autora, radio glazbu za film, lutkarsko kazalište i dječji zbor. Osim glazbe održao je 12 samostalnih i više skupnih izložbi.  Vodio pjesničko – glazbena okupljanje na brodu Brazil  „Preludiranje“ na kojem su nastupaju pjesnici, glazbenici, glumci. Od 2010. nastupa s glazbenim triom ‘Milko i Ostatak’.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content