);
Večer poezije Ružice Juras

Večer poezije Ružice Juras

U svečanoj dvorani dvorca Batthyany održana je večer poezije devedesetogodišnje Ružice Juras koja je dosad izdala 7 knjiga od čega 5 zbirki pjesama. Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a organizator Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner. Ravnateljica knjižnice Edita Zlatar-Kutnjak je za ovu prigodu pozvala i atraktivne glazbene goste pa je moderatorica programa Ljubica Ribić imala mnogo izbora večer napraviti posebnom.

I večer je zaista bila posebna u kojoj su uživali ne samo prisutni građani već i sami izvođači. Ružičine stihove iz posljednje zbirke pjesama Kaplja kiše kazivali su Đurđa Kokanović, Snježana Hranić i Aleksandar Horvat, a nekoliko odabranih stihova pročitala je i sama književnica. U glazbenom dijelu programa nastupio je mješoviti pjevački zbor Kapela Paulina Warasdin koji je pod ravnanjem prof. Zdenka Kušćera višeglasno izveo niz domaćih i stranih pjesama, a pojedine uz pratnju tamburaša KUD-a Juraj Lončarić iz Hrženice. Kako autorica Juras ima više od 70 uglazbljenih pjesama neke od njih izvele je naša sopranistica Barbara Othman u pratnji korepetitorice Martine Jakšić. Kao i svaki put, Barbara je oduševila i izvedbom nekoliko poznatih starih domaćih popjevki i opernih arija.

-Zbirku stihova Kaplja kiše posvetila sam svom suprugu Zvonimiru s kojim sam bila u braku 57 godina. Ovo je četvrto dopunjeno izdanje i jako sam sretna jer su se moji stihovi stopili s ovim predivnim glasovima. Zato ću ovu prekrasnu večer pamtiti do kraja života. Čak bi bilo dobro da poživim što duže kako bi mi ovaj susret s Ludbrežanima ostao još neko vrijeme u sjećanju. Živjela sam 48 godina u Zagrebu i sudjelovala na mnogo sličnih večeri, ali ovo večeras je bilo zaista nešto posebno. Zahvaljujem vam se svima! – rekla je autorica Ružica Juras.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content