Već tradicionalno, vatrogasci koriste ljetne mjesece i školske praznike za natjecanja. Tako je ‘Vatrogasni susret Sigetec Ludbreški 2018.’ s natjecanjima u četiri kategorije organizirao i DVD Sigetec Ludbreški.

     -DVD Sigetec broji 56 članova od čega 15 djevojaka. Na ovom natjecanju nastupamo s tri ekipe, a nemamo jedino dječju žensku ekipu. Ukupno je prijavljeno 25 ekipa iz Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. Za prve tri ekipe u svim kategorijama tvrtka Kiroyal iz Sigeca je osigurala pehare, a medalje i prijelazne pehare osigurala je Vatrogasna zajednica Grada Ludbrega. – rekao je Mladen Makar, zapovjednik DVD-a Sigetec Ludbreški i zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Ludbrega.

     Najprije su s natjecanjima započela djeca starosti od 6 do 12 godina. Vatrogasni pomladak natjecao se u muškoj i ženskoj kategoriji na asfaltiranom igralištu u vježbi s brentačama. Seniorske ekipe natjecale su se na travi igrališta NK Mladost u vježbi 3/1A. Kod djevojčica najuspješnija je bila ekipa DVD-a Hrženica, a kod dječaka ekipa DVD-a Karlovec Ludbreški. U seniorskoj konkurenciji djevojke iz Hrastovskog su za nijansu bile bolje od domaćih djevojaka, a seniori DVD Ludbreg su očekivano opet bili najbolji i ovdje u Sigecu.

     DVD Sigetec poznato je po tome što uz pomoć nogometaša Mladosti besprijekorno organizira ovakva natjecanja već desetak godina. Po završetku natjecanja zajednički je, na velikom platnu, odgledana pobjeda hrvatskih nogometaša protiv Rusije. Sredstva od prodaje pića i hrane sigečki vatrogasci utrošit će na stvaranje što boljih uvjeta za operativno djelovanje.

     -Vlastitim sredstvima i dobrovoljnim radom mještana Sigeca nastojat ćemo nadograditi vatrogasno spremište za autoprikolicu kojom ćemo, u slučajevima elementarnih nepogoda, voziti vatrogasnu opremu na teren. Sada je oprema na policama u spremištu, a prikolica je vani tako da kod intervencija gubimo dosta vremena prilikom utovara opreme u prikolicu. Zahvaljujem se svim mještanima koji su nam pomogli, a ekipama koje su sudjelovale na natjecanju zahvaljujem na dolasku. – rekao je Tomislav Šarec, predsjednik DVD-a Sigetec Ludbreški.