);
‘Varaždinske barokne večeri’ tradicionalno i u Ludbreg

‘Varaždinske barokne večeri’ tradicionalno i u Ludbreg

Festival Varaždinske barokne večeri najznačajnija je glazbeno-scenska priredba središnje Hrvatske, osnovana 1971., a danas je kao specijalizirani festival rane glazbe jedan od najeminentnijih festivala te vrste u svijetu. Festival je pod stalnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, a Ministarstvo kulture RH dodijelilo mu je nacionalni značaj prije 20 godina. Ove godine slavi 51. godišnjicu.

Dio programa tradicionalno bit će izveden i u Ludbregu. U svečanoj dvorani dvorca Batthyany nas tako 25. rujna očekuje koncert ansambla Bacchus Consort.

Utemeljen 2014., Bacchus Consort uglavnom izvodi glazbu renesanse i ranog baroka pri čemu posebnu pažnju posvećuju skladbama koje u umjetničku glazbu unose elemente narodne glazbe. Svoje koncerte često koncipira tematski i na način da širokoj publici približi ranu glazbu izvodeći program koji je u svoje vrijeme zabavljao publiku od taverni do aristokratskih dvorova. Budući da je na srednjovjekovnim svečanostima i društvenim događajima ispijanje dobrog vina, kušanje probrane hrane i slušanje žive glazbe išlo ruku pod ruku, ansambl je svoj naziv odabrao prema bogu vina – Bakhu.

Koncert je na rasporedu u 19 sati, a ulaz je besplatan uz obavezno predočenje EU digitalne COVID potvrde.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content