Na sedam različitih lokacija diljem Sjeverozapadne Hrvatske, u periodu od 21. studenoga do 13. veljače vozi se Ciklokros liga. Biciklisti željni nadmetanja i uzbuđenja utrkuju se, skupljaju bodove, iskušavaju i odmjeravaju svoje vještine, brzinu i spretnost te se zabavljaju kroz natjecanje koje za cilj ima promociju sporta, aktivnog života i, naravno, biciklizma.

Nakon što je u Sisku završilo prvo kolo, biciklistički svijet ove nedjelje boravio je u Ludbregu gdje se održalo drugo kolo.

Start i cilj utrke bili su na Otoku mladosti. Prva utrka za sve kategorija od U19 do 50+ krenula je u 13 sati, a za kategorije U15 (dječaci) i U17 (djevojčice) u 13:20 sati. Bicikliste je u Ludbregu dočekala 2 kilometra ravna staza, od čega je 600 metara bio makadam, a ostatak trava. S obzirom da je tijekom prijepodneva padala kiša vladali su pravi ciklokros uvjeti. Bio je to uistinu izazov za svih pedesetak sudionika iz Hrvatske i Slovenije.

Najboljima su se pokazali Maja Marukić i Viktor Potočki.

-Staza je bila super, atraktivna i bili su pravi ciklokros uvjeti jer je bila kiša na startu. Sakupilo se puno biciklista i bilo je odlično. Evo pozvao bih sve ljubitelje ovog sporta da dođu na sljedeću utrku koja će se održati 19.12. u Petrinji. – poručio je Viktor.

Foto: Ciklokros liga (Facebook)