Prijedlog je to o kojem će se odlučivati na sljedećoj sjednici Županijske skupštine.

Osnovna škola Ludbreg jedna je od 12 škola čiji je osnivač Varaždinska županija, a koja će, ukoliko prijedlog odluke bude izglasan, biti dio projekta povećanja kapaciteta obrazovnih ustanova Varaždinske županije za proizvodnju solarne energije.

Kako stoji u obrazloženju, projektom će se instalirati mrežne krovne centrale na 12 škola čiji osnivač je Varaždinska županija, a to su: Osnovna škola Klenovnik, Osnovna škola Martijanec, Osnovna škola Ivanec, Osnovna škola Ludbreg, Osnovna škola Petrijanec, Osnovna škola Sveti Đurđ, Osnovna škola Trnovec, Osnovna škola Vinica, Osnovna škola Sračinec, Elektrostrojarska škola Varaždin, Gospodarska škola Varaždin i Strojarska i prometna škola Varaždina.

Projekt se financira iz provedbe EPG financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021.godine između Islanda, Kneževine Lihtenštajna, Kraljevine Norveške i Republike Hrvatske te Programskog sporazuma o financiranju Programa ‘ Energija i klimatske promjene”, potpisanog 21. prosinca 2020. godine u iznosu od 2.2 milijuna kuna.