Uskoro kreću radovi na energetskoj obnovi zgrade Centra za kulturu i informiranje Ludbreg

Uskoro kreću radovi na energetskoj obnovi zgrade Centra za kulturu i informiranje Ludbreg

Centar za kulturu i informiranje „D. Novak“ protekle 2019. godine krenuo je u projekt Energetske obnove zgrade Centra za kulturu i informiranje D. Novak Ludbreg na adresi Trg Svetog Trojstva 19, Ludbreg.

Sredstva za projekt odobrena su u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“. Aktivnosti obuhvaćene projektom odnose se na energetsku obnovu i uvođenje obnovljivih izvora energije što uključuje obnovu toplinske ovojnice, modernizaciju sustava grijanja i ugradnju mehaničke ventilacije s rekuperacijom, energetsku obnovu elektroinstalacija strojarskih sustava te izgradnju FN elektrane.

Zgrada Centra stara je 60-ak godina, a zahvaljujući ovoj energetskom obnovom smanjit će se njena godišnja potrošnja primarne energije.

Za izvođača radova izabran Hidroing d.d., potpisan ugovor

Kroz postupak javne nabave za izvođača radova izabrana je tvrtka Hidroing d.d. iz Varaždina.

Natječaj za javnu nabavu objavljen je u Oglasniku javne nabave Republike Hrvatske. Pristiglo je 8 ponuda, a nakon razmatranja, provjere i bodovanja za izvođenje radova odabrana je tvrtka Hidroing d.d. koja je ostvarila maksimalnih 100 bodova. Nadam se da će suradnja biti odlična i da će se sve odvijati prema planu. – prilikom današnjeg potpisivanja ugovora rekao je mr. sc. Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje „D. Novak“.

-Radovi kreću 30 dana nakon potpisivanja ugovora odnosno nakon uvođenja u posao. Rok za izvedbu radova je 12 mjeseci međutim vjerujem da će sve biti gotovo i prije. Radit će se fasada, izolacija negrijanog prostora i rekonstrukcija kotlovnice čime će se postići značajnije uštede. – kazao je ing. građ. Danijel Risek, direktor Hidroinga d.d.

Ukupna vrijednost projekta je 3.621.244,56 kuna, a udio koji sufinancira EU iznosi 1.598.236,53 kune. Preostalih 2.023.008,03 kuna financira se putem kredita. Krajnji rok završetka projekta je 9. kolovoza 2021. godine.

 

Ravnatelj Centra za kulturu i informiranje Ludbreg Branko Dijanošić i direktor Hidroinga d.d. Danijel Risek na potpisivanju ugovora

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content