);
Upisano 69 novih učenika

Upisano 69 novih učenika

Bezbrižno uživanje u ljetu ludbreških osmaša nakratko je prekinuto, barem za one koji na jesen kreću u srednju školu. Naime, mjesec srpanj je vrijeme u kojem se pregledavaju upisnice, svjedodžbe, domovnice, rodni listovi i ostala dokumentacija koja je potrebna kako bi učenici iz statusa osmaša zakoračili u status srednjoškolca. Nakon što su 13. srpnja objavljene konačne rang liste, krenuli su upisi. Kandidati su ostvariti pravo upisa samo u onaj program na čiju su ljestvicu poretka u tom trenutku svrstani, sukladno ostvarenom broju bodova. Samim time, nakon objave konačnih ljestvica poretka, kandidati su mogli ispisati i upisnicu koju su priložili zajedno s ostalom dokumentacijom potrebnom za upis.

Srednja škola Ludbreg upise u prve razrede provodila je od 13.-18.7. i to za četverogodišnji program opće gimnazije te trogodišnje obrazovne programe za strojobravara, tokara, pekara, pomoćnog kuhara i slastičara, pomoćnog vrtlara te CNC operatera.

Tijekom upisnog postupka došlo je do promjena uz suglasnost Ministarstva prosvjete. Odobrena je veća upisna kvota za zanimanje CNC operatera koji će od ove godine imati dva razreda.

Prema trenutnom stanju nakon završenog ljetnog upisnog kruga ludbreška srednja škola bit će bogatija za 69 novih učenika. Od toga 15 učenika školovat će se u četverogodišnjem programu opće gimnazije, 2 u kombiniranom odjeljenju za pomoćnog kuhara, slastičara i vrtlara, 15 učenika u kombiniranom odjeljenju za strojobravara, tokara i pekara, dok će se najviše učenika obrazovati za zanimanje CNC operatera, njih čak 37.

Program obrazovanja CNC operatera ujedno je i najtraženiji program Srednje škole Ludbreg u protekle tri godine. Povećanje broja upisnih kvota tražilo se i prošle godine, ali ga Ministarstvo obrazovanja tada nije odobrilo.

Da je ovogodišnja promjena odluke dobar potez potvrđuje i činjenica da od 43 učenika koji su završili program za CNC operatera, ali i programe strojobravara i tokara, njih 35 sada već radi.

Na jesenskom upisnom roku moći će se popuniti preostalih 28 slobodnih mjesta, od čega je 9 za program opće gimnazije, 3 za program CNC operatera, 5 za pomoćnog kuhara i slastičara, 3 za pomoćnog vrtlara, 4 za strojobravara, 3 za tokara i 1 za pekara. Početak prijava za drugi upisni rok predviđa se od 21.8.2017., a provodit će se putem mrežne stranice Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content