Tjedan svjesnosti o dijabetesu održava se od 10. do 17. studenoga, a za cilj ima skrenuti pažnju javnosti na korisnost usvajanja zdravih životnih navika kao jednoga od najpouzdanijih načina prevencije nastanka šećerne bolesti kao i njezina razvoja i napredovanja.

Tim povodom Udruga oboljelih od dijabetesa DIA-MELL za sve zainteresirane članove i građane organizira zajedničku šetnju koja će se održati 10. studenoga. Okupljanje će biti u 10:45 sati kod Svetišta odakle će grupa krenuti prema restoranu Črn-bel. Šetnja će poslužiti kao podsjetnik na važnost tjelesne aktivnosti u prevenciji i liječenju šećerne bolesti, a svi koji ih imaju, sa sobom mogu ponijeti i nordijske štapove.

Tri dana kasnije, 13. studenoga, održat će se besplatno savjetovalište pod nazivom „Otvaram ti vrata“ u sklopu kojeg će članovi Udruge u razdoblju od 10 do 13 sati i od 15 do 18 sati biti na raspolaganju za sva eventualna pitanja i savjete oko bolesti. Obratiti im se možete u prostorijama Doma zdravlja Ludbreg na 1. katu (desno) ili telefonom na broj 099 259 6277.

Posljednja aktivnost obilježavanja Tjedna svjesnosti o dijabetesu održat će se u nedjelju, 17. studenoga u Društvenom domu u Karlovcu Ludbreškom. Udruga DIA-MELL u suradnji s općinom Sveti Đurđ, KUD-om „Sloga“ Karlovec Ludbreški, Udrugom žena Sveti Đurđ, Udrugom žena Struga te Osnovnom školom Sveti Đurđ održat će prigodni program u sklopu kojeg će ujedno obilježiti i Svjetski dan šećerne bolesti. Druženje će započeti u 14 sati stručnim savjetovalištem i mjerenjem šećera i tlaka. Potom će se održati kulturno-umjetnički program nakon kojeg će uslijediti predavanje udruge DIA-MELL.

Foto: Dražen Vađunec