Udruga DIA-MELL Ludbreg protekle je subote, 12. studenog,  na Gradskoj tržnici u Ludbregu provela javnozdravstvenu akciju kao dio niza aktivnosti povodom Svjetskog dana dijabetesa koji se obilježava danas, 14. studenog. Posjetitelji su na prepoznatljivom Pavom štandu mogli izmjeriti šećer u krvi, krvni tlak, dobiti zdravstvene savjete i edukativne materijale te kušati i dobiti recepte za energetske pločice i dijabetičke kolače koje su spremile vrijedne ruke članova Udruge.

Program je popratio i nastup zlatnih Ludbreških mažoretkinja pod vodstvom predsjednice Mirjane Pavičić i trenerice Tihane Ledinko, a nastavio se svečanom povorkom do restorana Črn Bel gdje je je bio organiziran sponzorirani domjenak i popodnevna tribina pod nazivom „Riječ prijatelja“.

 

Nakon uvodnih riječi predsjednice Udruge dr.med. Dragice Lukić riječ je prepuštena dr.med. Anici Badanjak, internistici endokrinologije i dijabetologije Sveučilišne klinike „Vuk Vrhovac“ koja se osvrnula na dijabetes kao jedan od vodećih javnozdravstvenih problema današnjice te važnost higijene i njege stopala kod oboljelih. Na tribini je sudjelovala i Mateja Margić, mag. oec., voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i socijalnu skrb Grada Ludbrega koja je istaknula važnost djelovanja udruga u društvenoj zajednici te Dražen Crnković, direktor tvrtke Ducati komponenti koja je bila sponzor događanja.

Druženje se nastavilo do kasno poslijepodne u ugodnoj atmosferi i nizu pozitivnih emocija.