);
Udruga ‘Črni maček ludbreški’ razveselila vrtićarce i tako očuvala tradiciju fašnikovanja u Ludbregu

Udruga ‘Črni maček ludbreški’ razveselila vrtićarce i tako očuvala tradiciju fašnikovanja u Ludbregu

Ove godine zbog svima poznate situacije izostao je tradicionalni ludbreški Fašnjak čiji je glavni organizator udruga ‘Črni maček ludbreški’.

No, njeni članovi, vesela družina entuzijasta, pobrinuli su se da unatoč nemogućnosti organiziranja većih okupljanja barem na neki način održe tradiciju fašnikovanja u gradu Ludbregu koja je, podsjetimo, stara preko 160 godina.

Odlučili su obući svoje maske i razveseliti najmlađe kojima ‘fašnjansko spelavanje vu cetru sveta’ najviše nedostaje.

Naoružali su se krafnama i u jučerašnjim prijepodnevnim satima zaputili se u DV Radost, Smjehuljica i Iskrica. U svakom od njih dočekala ih je šarolika ekipa. Bilo je tu vila, vještica, crvenkapica, princeza, ratnika, gusara, bubamara, policajaca…’Črni mački’ pobrinuli su se za veselu atmosferu u kojoj pjesme i plesa nije nedostajalo, što mogu potvrditi i fotografije u nastavku.

Nakon druženja s vrtićarcima ‘Črni mački’ zaputili su se u Gradsku upravu gdje su krafnama i pjesmom razveselili djelatnike.

 

Tijekom jučerašnjeg dana sresti ste ih mogli i na ulicama Ludbrega u pratnji fašnjanske himne: Maškare, ča mogu maškare i Život je maskenbal.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content