);
Učiteljica Olja Dijanošić predstavila primjere dobre prakse u provedbi školskih projekata

Učiteljica Olja Dijanošić predstavila primjere dobre prakse u provedbi školskih projekata

Učenici i ravnatelji škola s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije danas su posjetili Ludbreg. Povod posjeta bilo je studijsko putovanje u sklopu projekta UZBRDO – Učim Zamišljam Biram Rastem Djelujem Održivo kojeg provodi Nansen dijalog centar iz Osijeka u partnerstvu s udrugom ISKRA waldorfska inicijativa i 10 osnovnih škola s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Projekt ima za cilj promovirati, poučavati i poticati učenike, nastavnike i škole na aktivan pristup temama održivog razvoja.

Ludbreg je bio prva stanica njihova putovanja

U centru svijeta imali su prilike upoznati se s primjerima dobre prakse u provedbi projekata koje im je predstavila učiteljica i voditeljica brojnih projekta u Osnovnoj školi Ludbreg, Olja Dijanošić.

Dobrodošlicu im je u vijećnici Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ poželio Branko Dijanošić, ravnatelj navede ustanove koja s ludbreškom školom često surađuje. Olja Dijanošić potom je ukratko predstavila realizirane školske projekte Senzorni park, Zajedno ćemo, Recikliraona, Širim dobrotu i tako raste, 88 igara i Dječji hrvatsko-romski rječnik.

Sudionici su bili oduševljeni viđenim i pohvalili su njenu angažiranost na navedenim aktivnostima.

– Učiteljica Olja radi divne stvari, ne odustaje i mislim da je ovo predavanje bilo puni pogodak. Upravo je takva i većina učitelja sudionika ovog studijskog putovanja. Nadam se da ćemo imati prilike za još ovakvih edukativnih druženja i prezentiranja primjera dobre prakse održivog razvoja. – poručila je Ivana Milas, voditeljica projekta UZBRDO.

Po završetku predavanje sudionici su prošetali do Senzornog parka Osnovne škole Ludbreg nakon čega su nastavili svoje studijsko putovanje prema Parku znanosti u Oroslavju te ZMAG-ovo Recikliranom imanju u Vukomeriću.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content