U sklopu projekta Siguran Ludbreg 2 provedena je edukacija odnosno škola za pješake u kojoj su sudjelovali učenici 2.d razreda Osnovne škole Ludbreg. Djecu je tom prilikom posjetio Siniša Habek, prometni policajac koji je zajedno sa njima te predstavnicima projekta prošetao takozvanom sigurnom rutom.

-Sigurna ruta je zapravo izraz za kretanje ulicama Ludbrega koje su na neki način sigurna zona za djecu jer se ona njome znaju kretati i služiti. Cilj ovog našeg današnjeg druženja je bio naučiti najmlađe kako se koristiti nogostupima, a ukoliko njih nema naučiti ih kako se pravilno kretati cestom. Upozorili smo ih i na to kako sigurno prelaziti zebru i kako paziti na sebe kada su sudionici u prometu. – kaže Siniša Habek.

Svi učenici dobili su reflektirajuće prsluke, krijesnice kao i edukativne letke te kartu sigurne rute koja će im pomoći u snalaženju i kretanju ulicama.

Glavni naglasak edukacije bio je na tome da se djeci ukaže na opasnosti koje ih čekaju u prometu na cestama, a posebice da se prije izvođenja bilo koje radnje u prometu moraju uvjeriti da to mogu učiniti na siguran način.

Podsjetimo, provedba projekta Siguran Ludbreg 2 započela je u svibnju ove godine. Nositelj je Grad Ludbreg, a partneri u realizaciji su OŠ Ludbreg, Dječji vrtić Radost, Auto klub Ludbreg i Policijska postaja Ludbreg. Primarni cilj projekta je pozitivno utjecati na povećanje sigurnosti djece vrtićke i osnovnoškolske dobi u cestovnom prometu preko upoznavanja djece o prometnim pravilima, propisima, signalizacijom te edukacija o tome kako se ponašati i izbjeći opasne situacije u prometu.