Ovogodišnji koncert učenika Glazbenog odjela Osnovne škole Ludbreg koji su svirali pod maskama održan je na sam Fašnjak, 13. veljače, u dvorani Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak Ludbreg. Svirka pod maskama lijep je nastavak tradicije koju su prije sedam osam godina započeli tadašnji učitelji Osnovne glazbene škole Danijel Oto i Marko Prepelić koji sada uče djecu glazbenim vještinama u Glazbenoj školi Varaždin.

– Maske su bile individualne odnosno djeca su se maskirala po volji. Što se samog programa tiče on je bio raznolik pa su tako naši učenici, uz pomoć učitelja, izvodili karnevalske pjesme, ali i one razno raznih drugih žanrova. Ove godine smo odlučili malo više pažnje posvetiti skupnom muziciranju tako da je nastupilo nekoliko dua, tria i kvarteta što istih instrumenta što različitih. U završnom dijelu koncerta nastupili su zbor OGŠ Ludbreg te tamburaški i puhački orkestar – rekla je Josipa Hajdarović, voditeljica Glazbenog odjela Osnovne škole Ludbreg.

I ove godine najviše pljeska publike dobili su upravo zbor OGŠ Ludbreg te tamburaški i puhački orkestar. Pjevački zbor vodila je Janja Franjković, tamburaškim orkestrom upravljao je Saša Novak, a dirigent puhačkog orkestra bio je Alen Vađunec. Korepetitorsku pratnju na klaviru potpisuju Julijan Martinčević i Višeslav Jaklin.  Učenike su za koncert pripremali sljedeći učitelji: Josipa Hajdarović, Janja Franjković, Neven Bontek, Slobodan Vađunec, Julijan Martinčević, Ivan Bobić, Kristijan Potočnjak, Saša Novak, Nikola Horvatić, Nikola Šincek, Višeslav Jaklin i Alen Vađunec.

-Ukupno je izvedeno trideset glazbenih točaka, a puno prigoda dobili su najmlađi glazbenici tj. učenici prvih razreda kojima je ujedno to i prvi nastup na pozornici. Ipak, na početak koncerta stavili smo duo učenika šestih razreda Kaia Novaka i Vanju Pepelka koji su ‘probili led’ i na trubama izveli poznati Rossinijev ‘William Tell Overture’ – rekao je njihov učitelj Alen Vađunec koji se ovom prigodom maskirao u ‘dirigenticu’.