Barokna vizura dvorca Batthany u Ludbregu bila je idealna za novi video uradak nastao u suradnji Glazbene škole u Varaždinu i Koncertnog ureda Varaždin u sklopu projekta “Neispričana ljepota i glazba Varaždinske županije” koji se provodi pod pokroviteljstvom Varaždinske županije.

Kako se glazba pokazala kao umjetnički izričaj koji je uvelike obogatio kulturu i utjecao na razvoj kulture kao takve, ovaj se projekt pokazao najboljim načinom promocije Varaždina i Varaždinske županije. Kroz video uratke koji sadrže umjetničke dosege varaždinske Glazbene škole snimljene na atraktivnim i nedovoljno istaknutim lokalitetima Varaždinske županije, cilj je ostvariti što veću vidljivost županije na europskoj i svjetskoj razini.

Tako će članovi gitarskog seksteta Glazbene škole u Varaždinu svojim video uratkom pridonijeti promociji grada Ludbrega. Učenici varaždinske Glazbene škole Roko Kočet, David Golenja, Iva Vojnović, Nela Grđan, Mia Galić i Ema Posavec Kovač, uz podršku svog mentora, nastavnika gitare Morena Vincekovića, u svojoj su interpretaciji snimili skladbe D. Šostakoviča, C. Gardela i poznatu Pink Panter temu H. Mancinija.

– Vjerujemo kako će ovaj video uradak povećati interes za neotkrivenu ljepotu ludbreškog kraja, ali isto tako i za samu Glazbenu školu kojoj uskoro predstoje upisi u osnovnu i srednju školu. Svojim talentom mladi su glazbenici oduševili sve prisutne u Ludbregu, a zasigurno će svojim video uratkom i vas – poručili su iz Glazbene škole u Varaždinu.