Akcije darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg u proteklom su mjesecu uspješno provedene što potvrđuje i podatak da je prikupljeno ukupno 105 doza krvi.

– Hvala svim našim darivateljima koji se odazivaju na akcije dobrovoljnog darivanja krvi i u ovoj kriznoj situaciji izazvanoj virusom Covid 19. Odazvali su se i naši zlatni darivatelji gospođa Mirjana Gložinić sa 103 darivanja, gospodin Ivan Črepinko sa 101 darivanjem, Stjepan Markulinčić sa 118 darivanja i Branko Jagodić sa 130 darivanja krvi. Zahvaljujemo se njima na ustrajnosti, ali i svim ostalim darivateljima. – poručuju iz GDCK Ludbreg.

Planirane akcije za sljedeći mjesec na području regije Ludbreg su 5. svibnja u prostorijama Vatrogasnog doma Martijenec u vremenu od 8:30 do 12 sati, u Hrastovskom 19. svibnja i u Velikom Bukovcu 26. svibnja.

U prostoriju za darivanje ulaziti će po jedan darivatelj, koji prvo mora proći uobičajeni pregled kod hematologa i liječnika. Postupak samog darivanja je uobičajen. Primat će se davaoci sve dok se ne popune kreveti u prostoriji. Nakon toga kako će koji darivatelj odlazio prvi sljedeći ući će u salu. Za darivatelje krvi biti će osiguran gablec koji nakon darivanja mogu ponijeti sa sobom. Ukoliko se skupi više ljudi organizator će se pobrinuti da između darivatelja bude propisani razmak.

Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg stoga poziva sve hrabre i odlučne ljude da se odazovu na njihove akcije.

Djelatnici svakodnevne obilaze potrebite korisnike

Zaposlenici društva svakodnevno rade na terenu i u uredu uz pridržavanje svih mjera zaštite. Obilaze 130 korisnika programa “Zaželi”. Većinom im dostavljaju higijenske potrepštine, lijekove te prehrambene namirnice.