Športsko rekreativno društvo BSV Ludbreg i u 2019. nastavlja s organizacijom „Kros lige Ludbreg 2019.“. Kros liga namijenjena je građanstvu, bilo da se radi o sportašima ili rekreativcima uz mogućnost savladavanja staze trčanjem ili hodanjem.

Trkaći sudjeluju na dvije trase za trčanje i to juniori, seniori i veterani na dužoj stazi od 5,4 km, a djeca na kraćoj stazi od 1,6 km. Start i cilj nalazi se na Otoku Mladosti.

Kros liga podijeljena je na 8 kola. Započela je 2. listopada, a traje sve do 23. studenog.

Do sada su održana 4. kola

Kroz ta četiri susreta natjecatelji su imali prilike iskusili razne vremenske uvjete. Bilo je i kiše i blata i vjetra, ali i sunca i ugodnih temperatura .
Iduće kolo održat će se u subotu, 2. studenog, a za finalne rezultate ostaje nam pričekati 23. studenog kada trkače očekuje posljednje  8. kolo.

Bodovanje i podjela nagrada za ukupni poredak vršiti će se za trkače na dužoj stazi u kategoriji juniora, seniora, te veterana a na kraćoj stazi za djecu. U ukupan zbroj bodova ulazi šest najboljih kola za svakog natjecatelja, a za sudjelovanje u sedam ili osam kola utrka može se osvojiti po 10 bonus bodova.