);
U sklopu Kliofesta upoznajte rad i djelovanje proslavljenog hrvatskog režisera Kreše Golika

U sklopu Kliofesta upoznajte rad i djelovanje proslavljenog hrvatskog režisera Kreše Golika

Popularni Festival povijesti opet zbližava gradove u Hrvatskoj. Od Pule, Osijeka, Rijeke i Zagreba, preko Ludbrega do malog Jalžabeta, ovaj je tjedan posvećen ljubiteljima povijesti i historiografskih tema.

Cilj je publici približiti lokalne znanstvene i popularne teme. Povodom 100. rođendana proslavljenog hrvatskog režisera Kreše Golika, Knjižnica i čitaonica “Mladen Kerstner” ovaj Kliofest posvećuje osobi zaslužnoj za ekranizaciju antologijskih Gruntovčana. U deset epizoda i danas popularne serije pojavljuju se prizori iz našeg grada, osobe koje su sudjelovale u snimanju, spominju se imena i uzrečice specifične uz ludbreški kraj. Mladen Kerstner i Krešo Golik osmislili su remek djelo koje je i danas svima Podravcima u srcu.

Program Kliofesta održat će se u četvrtak, 19. svibnja s početkom u 19 sati u Vijećnici Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“. U sklopu programa koji će voditi Milivoj Dretar prikazat će se 9. epizoda serije Gruntovčani “Na probi”, a posjetitelje na kraju programa očekuje i “slatko” iznenađenje.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content