);
U sklopu današnjeg hodočašća mladih održat će se Festival duhovne glazbe ‘Duga’

U sklopu današnjeg hodočašća mladih održat će se Festival duhovne glazbe ‘Duga’

Posljednja subota u mjesecu kolovozu i ove je godine rezervirana za hodočašćenje mladih varaždinske biskupije u Svetište Predragocjene Krvi Kristove.

Nakon svete mise koja će se održati u 18 sati u 19:30 sati slijedi tradicionalni 25. po redu Festival duhovne glazbe ‘Duga’. 

-Tijekom 25 godina mijenjao se koncept festivala i organizator, a sadašnji organizator je Pjevačko društvo mladih Trinitas iz Ludbrega. Zadržana je bit festivala, odnosno okupljanje mladih i slavljenje Boga pjesmom – istaknula je Karla Majhen, voditeljica Trinitasa.

Marta Šarec, koja također sudjeluje u organizaciji festivala naglasila je kako će nastupiti nekoliko izvođača.

– Imamo veliki zbor koji čini 50 zboraša iz cijele Varaždinske biskupije, okupio se bend u kojem se nalaze mladi iz naše biskupije, ali u kojem gostuju i mladi iz drugih biskupija. Kao solistice nastupit će Gabrijela Deklin i Klara Blažunaj uz pratnju Edija Vugrinca  i Nikoline Cirimotić, a kao gost recitator nastupit će Petar Burek. Na festivalu će nastupiti i ženski trio dok je voditelj festivala iznenađenje – nadodala je Šarec.

Župni vikar u župi Presvetog Trojstva u Ludbregu Petar Krašek podsjetio je kako Pjevačko društvo mladih Trinitas djeluje od 1994. godine, a osnovao ga je vjeroučitelj Zoran Havajić.

– Zbor broji dvadesetak redovnih članova koji se redovno sastaju petkom od 20 do 22 sati u prostorima župe Presvetog Trojstva. To je uistinu hvalevrijedna skupina mladih koja je angažirana u život zajednice. Mogu reći da je lijepo osloniti se na njih. Nedjeljom u 19 sati animiraju misu i aktivni su na društvenim mrežama. Vode i klanjanja za mlade svaki prvi petak u mjesecu, a sve uz poštivanje epidemioloških mjera zbog pandemije koronavirusa – poručio je vlč. Krašek.

U slučaju kiše misa i koncert odvijat će se u Zavjetnoj kapeli na Svetištu (pod natkrivenim prostorom bit će i izvođači i publika).

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content