);
U pripremi je prvi planinarski pohod na Kalnik – PD Ludbreg i Grad Ludbreg pozivaju vas da se prijavite

U pripremi je prvi planinarski pohod na Kalnik – PD Ludbreg i Grad Ludbreg pozivaju vas da se prijavite

Planinarsko društvo Ludbreg i Grad Ludbreg pripremaju prvi planinarski pohod do Kalnika.

Riječ je o aktivnosti koja predstavlja početak povezivanja Grada Ludbrega s Općinom Kalnik.

– Zajedno s Općinom Kalnik krenuli smo u povezivanje Ludbrega i Kalnika planinarskim stazama. Za vrijeme lockdowna svi oni koji su u stanovima pronašli su svoja dvorišta na planinarskim stazama, u parkovima, na Otoku mladosti, u šumama oko Ludbrega, u vinogradima. Željeli bismo tu priču koju je pokrenula ova pandemija iskoristi u našu korist i pretvoriti to u jedan od turistički potencijala grada Ludbrega. – ističe gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić.

Planinarski pohod koji će završiti kod planinarskog doma na Kalniku održat će se 20. ožujka (subota). Staza je duga 30 kilometara, a predviđeno trajanje pješačenja je 10 sati. Start će biti na Trgu svetog Trojstva (kod krugova centra svijeta) u 7 sati.

– Povratak u Ludbreg bit će osiguran kombijem ili autobusom u slučaju više sudionika. Obavezna je osnovna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima (tvrde cipele-gojzerice, štapovi za hodanje, ruksak, adekvatna odjeća, zaštita za hladnoću, sunce, vjetar i kišu) te vlastita hrana iz ruksaka. – poručuju iz Planinarskog društva Ludbreg.

Ostale detalje vezane uz planinarski pohod Ludbreg-Kalnik jednako kao i link za prijavu možete pronaći OVDJE.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content